reklama 11A

Janáčková Koplíková na vlně úspěchů. Na Azurovém pobřeží slaví double

ikonka

Formy jejích svěřenců v Cagnes-sur-mer se zlepšovaly týden od týdne, ve čtvrtek se trenérka Ingrid Janáčková Koplíková dočkala hned dvou vítězství. Českou ekipu na Azurovém pobřeží zviditelnili výbornými výkony zkušení Royal Right a Siglo de Oro.
09.02.2023 17:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Téměř na den přesně od loňského triumfu na Azurovém pobřeží se veterán Siglo de Oro vrátil do své nejlepší formy a doběhl si v Cagnes-sur-mer pro další vítězství. Minulých dvanáct měsíců bylo ve znamení velkého vzestupu trenérky Ingrid Janáčkové Koplíkové a výmluvně to dokázal i čtvrteční program. Kromě Siglo de Oro se totiž prosadil i Royal Right a výprava z Lysé nad Labem slavila cenné francouzské double.

Osmiletý Siglo de Oro ze stáje Steffena Molkse šel na start classe 3 Prix du Queyras (1600 m, 18 000 eur) s kurzem 12:1 a sérií sedmi posledních startů bez výdělků. Ludovic Boisseau vedl hřebce na průběžném pátém místě a v cílové rovině chvíli trvalo, než našel optimální pozici k útoku.

Jakmile však 300 metrů před cílem vytáhl hnědáka do vnější stopy, Siglo de Oro akceleroval a táhlou koncovkou za distancí vybojoval jistý triumf o krk. V péči Ingrid Janáčkové Koplíkové se prosadil už potřetí.

 

Čtěte také: Cracksmanův syn, ale i Vapetin vnuk. Holčák s nadějí vyhlíží derby

 

Podobnou bilanci má i v barvách Jany Dufkové běhající Royal Right, který svůj třetí úspěch v českém tréninku i na francouzských drahách završil v prodejní classe 3 Prix Vesper (2400 m, 16 000 eur).

Podobně jako před deseti dny přešel pětiletý Frankelův syn po startu na špici a pod Alexisem Pouchinem převzal iniciativu. Postupně zvyšoval tempo a v cílové rovině mu zbyl dostatek sil na to, aby jistě o 1 1/2 délky odrazil útok druhého Talapa. Jeho tréninkový kolega, napajedelský odchovanec Ilias ze Stáje Hradec, uzavřel šestičlenný doběh.

Jediným dostihem, který se svěřencům Ingrid Janáčkové Koplíkové ve čtvrtek nepodařilo vyhrát, byla prodejní Prix des Genevriers (1300 m, 17 000 eur) pro tříleté koně. Do Velké jarní ceny přihlášený Fortune Gold po aktivním průběhu klesl na šesté místo se zhruba šestidélkovou ztrátou na vítěze a kandidátky Jarní ceny klisen Ballerina doběhla pod Maximem Guyonem poslední sedmá.

Samotná trenérka se mezitím přesunula do Dubaje, kde v pátek vyběhne ke svému druhému startu na závodišti Meydan hnědák Josephino, a vrcholí také příprava Stronger Together na mezinárodní handicap v Rijádu.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE