reklama 11C

FEI řeší opětovný start závodů v kontinentální Evropě od 12. dubna

ikonka

Ve středu 24. března jednali zástupci Mezinárodní jezdecké federace o opětovném startu závodů v kontinentální Evropě od 12. dubna. Současně pokračuje odjezd koní z ohniska nákazy EHV-1 ve Valencii. Na tamní klinice zůstávají čtyři koně.
24.03.2021 21:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Během dvouhodinové konzultační schůzky zástupců FEI se všemi zúčastněnými stranami se jednalo o návrhu protokolů nezbytných k opětovnému zahájení jezdeckých akcí v kontinentální Evropě od 12. dubna. 
 
V dlouhodobém horizontu je potřeba zvýšit všeobecné povědomí o biologické bezpečnosti, aby se zabránilo opakování podobně závažné nákazy EVH-1, jako se rozšířila ze španělské Valencie. 
 
A právě ve Valencii pokračují přípravy na odjezd posledních koní z Centro Escuela de Saltos. Čtyři koně jsou stále na tamní veterinární klinice, ale očekává se, že všichni budou moci do konce týdne odjet. Aktuálně se pro ně zpracovávají potřebné dokumenty.
 
Naopak ve Vejeru de la Frontera zůstává ještě 171 koní, kteří absolvují v dějišti Sunshine Tour nezbytnou 21denní karanténu.
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE