reklama 11D

Drtivý finiš Ideal Kinga v Saint-Cloud, Lokotrans koupil syna Frankela

ikonka

Dvě velké stíhací jízdy s rozdílným koncem zažil v rozmezí 24 hodin trenér Václav Luka na pařížských závodištích. Zatímco Mowaeva ve čtvrtek dotované umístění nestihl, Ideal King se o den později dostal v Saint-Cloud velkým speedem na třetí příčku.
09.07.2021 18:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Ještě 400 metrů před cílem classe 3 Prix de Chateau-Thierry (2000 m, 23 000 eur) vypadaly šance čtyřletého Ideal Kinga nevalně. Barvy stáje Leram hájící hnědák útočil z poslední pozice a zpočátku se zdálo, že na přední pozice nedosáhne.

Za mezníkem 300 metrů se však Marii Vélon podařilo valacha rozhýbat k drtivému závěru a Ideal King začal míjet jednoho soupeře za druhým. Cíl pro něj přišel o nějakých dvacet metrů dříve než bošovický reprezentant potřeboval, i tak ale bral v těsném doběhu třetí místo, asi půl délky od německého vítěze Ronalda.

Páteční výsledek ze Saint-Cloud znamenal pro trenéra Václava Luku mladšího vítanou vzpruhu, neboť ve čtvrtek podobná stíhací jízda valacha Mowaevy v Longchamp skončila zklamáním. Loňský dvojnásobný vítěz v barvách stáje Lucky Horse si při svém návratu na dráhu po sedmi měsících v prodejním Prix du Village (classe 3, 1400 m) strhl podkovu a finišoval se čtyřdélkovou ztrátou na vítěze sedmý.

 

Čtěte také: Rijád i dohoda s Tipsportem. Taková byla první polovina sezony

 

Čtvrteční dostih měl z pohledu českého turfu zajímavou dohru, neboť prvního koně v cíli Heaven Forfend získala za 25 555 eur stáj Lokotrans. Čtyřletý valach si na britských ostrovech jako svěřenec Sira Michaela Stouta a Michaela Bella vyběhl rating 82. Syn Frankela a dvojnásobné vítězky Dahlia Stakes (Gr.3) Heaven Sent je pravým bratrem listed umístěného Seven Heavens a sám jako dvouletý doběhl šestý v listed Chesham Stakes v rámci Royal Ascotu.

K třem britským vítězstvím přidal dva triumfy ve Francii. Lokotrans ho kupoval jako svěřence Frederica Rossiho, v jehož stáji se však ohřál jen na jeden start, neboť byl svým dosavadním majitelem koupen v polovině června za 31 500 eur v prodejním dostihu.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE