reklama 11C

Bielíková i Klus bezchybní v základním parkuru Grand Prix v Poznani

ikonka

Vrcholem prvního týdne Winter Tour Cavaliada 2021 byla nedělní Grand Prix s výškou překážek 145 centimetrů. Nejlépe si vedla Nikola Bielíková, která s Carisonem překonala základní parkur bez chyby. S jedním trestným bodem za čas skončila jedenáctá.
15.02.2021 09:08  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V závěru prvního týdne při polské Cavaliadě se v nedělní Grand Prix výborně prezentoval i Marek Klus s Largem. Základní parkur překonal, stejně jako Nikola Bielíková s Carisonem, bez zaváhání, ale také přišla penalizace jedním trestným bodem za překročení času. Pro Marka Kluse to znamenalo konečné třinácté místo. Jeden trestný bod za čas obdržela i třetí čeká dvojice startující v nedělní Grand Prix, a sice Kateřina Tomanová s Lordem. Kateřina Tomanová přidala ještě jednu smolnou chybu a celkem s pěti trestnými body se zařadila na čtyřiadvacátou pozici.  
 
Bezchybný základní parkur i rozeskakování překonala domácí polská reprezentantka Aleksandra Kierznowska s Badorette. Zapsaný čas rozeskakování této dvojice měl hodnotu 37,70 vteřiny, což byl čas, který zajistil Aleksandře Kierznowske vítězství. Druhé místo v Grand Prix obsadil rovněž polský jezdec Mateusz Tyszko se Zirocco Air a místo třetí bral reprezentant Litvy Matas Petraitis s Goldcoast VDL. 
 
Ve večerních hodinách byl nedělní program v Poznani uzavřen soutěží s výškou překážek do 135 centimetrů. Ta se vydařila Kateřině Tomanové společně s Kronosem, s nímž po bezchybné jízdě obsadila osmnácté místo. Čistý parkur zajela i v sedle Quebeca, s kterým se zařadila na místo čtyřiadvacáté. O tuto příčku se ovšem dělila s Markem Klusem, který zapsal naprosto totožný čas 62,67 vteřiny, a to v sedle Tenerife’s Caresona. Poslední bezchybný výkon v rámci této soutěže předvedla Nyna Bartoňková se svým valachem Cradem von Wichenstein. Této české dvojici patřilo místo sedmadvacáté.  
 

Kompletní výsledky naleznete ZDE 

 
Foto archiv Nikoly Bielíkové, Nyny Bartoňkové a Kateřiny Tomanové  



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE