reklama 11A

Klus, Bielíková i Bartoňková zahájili úspěšně polskou Cavaliadu

ikonka

V polské Poznani byl zahájen ve čtvrtek 11. února první týden zimní túry tradiční Cavaliady. Při pátečních startech se výborně předvedli čeští reprezentanti, z nichž na první desítku dosáhl Marek Klus s Cardozem v soutěži do 130 centimetrů.
13.02.2021 09:28  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Marek Klus přivezl do Poznaně další své svěřence. Ve dvoufázové soutěži do 130 centimetrů dále chyboval jednou, tentokrát v sedle Tenerife’s Caresona. Objevil se i na startovní listině hlavní páteční soutěže s výškou překážek do 140 centimetrů, kde ovšem s Largem zapsal dohromady sedmnáct trestných bodů.  
 
Další česká jezdkyně Nikola Bielíková zajela čistý parkur už v samotném úvodu pátečního programu. S hřebcem Statis Conti dokončila dvoufázovou soutěž bez jediného zaváhání a zařadila se na jedenácté místo. Následně připsala čtyři trestné body z první fáze v soutěži do 120 centimetrů, do níž nastoupila s valachem Odille VLS.
 
V závěru dne přidala Nikola Bielíková další dvě bezchybné jízdy. Jednu z nich ve stotřicítce spolu s Droverem, s nímž skončila šestnáctá a skvěle se jí vydařila večerní soutěž na úrovni 140 centimetrů, což byla zároveň první kvalifikace na nedělní Grand Prix. V tomto případě překonala parkur jako jediná z Čechů s čistým kontem a společně s Carisonem brala dvanácté místo. Velmi dobře se s kvalifikačním parkurem popasovala i Kateřina Tomanová, která s Lordem zapsala pouhé čtyři trestné body, což stačilo na pětatřicátou pozici ve výsledkové listině.
 
Ani Nyna Bartoňková nezahálela a hned svou první soutěž s výškou překážek do 120 centimetrů v rámci Cavaliady dokončila bez trestného bodu a s Matissem obsadila výborné jedenácté místo. V této soutěži přidala ještě další start s Djangem S 3, s nímž ovšem chybovala třikrát a celkem tedy připsala dvanáct trestných bodů. Dvě chyby dále zaznamenala tato česká jezdkyně v soutěži o deset centimetrů vyšší, v níž sedlala svou stájovou jedničku Crada Von Wichenstein.  
 
Kompletní výsledky dalších členů české ekipy, tedy Kateřiny Tomanové a Elišky Opravilové, nalzenete POD TÍMTO ODKAZEM
 
Foto archiv Nyna Bartoňková  



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE