reklama 11A

Dva týdny do zahájení: Pardubice čekají na verdikt ohledně diváků

ikonka

V Pardubicích finišují přípravy na zahájení tamní dostihové sezony, které obstará v sobotu 22. května první kvalifikace na Velkou pardubickou. Případný prodej vstupenek bude podle pořadatele zahájen v okamžiku verdiktu o pravidlech účasti diváků.
06.05.2021 12:28  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Už jen šestnáct dní zbývá do startu letošní dostihové sezony v Pardubicích. Brány se překážkovému turfu otevírají po dlouhých sedmi měsících od konání jubilejní 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. Ve znamení jejího dalšího ročníku bude i zahajovací mítink roku 2021. Vrcholem dostihového dne bude první kvalifikace na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou.

S proměnlivou epidemickou situací v České republice procházely úpravami i propozice prvního dostihového dne. Nakonec se uskuteční obvyklá kombinace krosů, steeplechase a dostihů přes proutěné překážky. Kromě první kvalifikace na Velkou pardubickou se poběží klasická steeplechase sloužící jako předzkouška červnového Zlatého poháru.

Loni se první kvalifikace kvůli koronaviru běžela až na začátku července a zvítězil v ní vítěz předchozího ročníku Velké pardubické Theophilos. O vítězství však musel bojovat s budoucím vítězem 130. ročníku legendárního dostihu Hegnusem. V předzkoušce Zlatého poháru zvítězil Aztek. Která jména uvidíme na startovních listinách úvodního dostihového mítinku sezony, bude zřejmé až 18. května. Vzhledem k pozdějšímu startu překážkové sezony se ale dá očekávat zvýšený zájem ze strany dostihových stájí a atraktivní nabídka startovních listin.

 

Živě: Most vyhlíží první vrchol sezony. Sledujte Jarní cenu klisen

 

"V tuto chvíli ale neumíme odpovědět na otázku, zda při prvním letošním mítinku budeme smět areál otevřít návštěvníkům, nebo zda nás budou muset sledovat jen u televizních obrazovek. Samozřejmě jednáme a usilujeme o to, aby diváci mohli být na závodišti. Vše bude záležet na vývoji epidemické situace, respektive na rozvolňování opatření za strany vlády a ministerstva zdravotnictví," řekl ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller s tím, že případný prodej vstupenek bude zahájen v okamžiku definitivního verdiktu o pravidlech účasti diváků.

"Dostihový den bude přenášen Českou televizí, takže fanoušci pardubických dostihů o alespoň zprostředkovaný zážitek nepřijdou," doplnil Müller.

Na dostihové dráze je vše již téměř připraveno. Travnaté plochy byly provzdušněny, zapískovány a místy byla doseta tráva. Potřebnými opravami prošly některé překážky a odskokové bariéry a zprovozněn je i zavlažovací systém. Na finální úpravu tak čekají už jen pro pardubické závodiště tolik typické oranice.

Dostihová sezona v Pardubicích obvykle začíná už 8. května. Tento dostihový mítink ale v letošním roce musel Dostihový spolek především z ekonomických důvodů zrušit. Zahajovací den totiž Jockey Club nezařadil do programu Covid dostihy.

Zdroj: tisková informace Dostihového spolku

Ilustrační foto: Dostihový spolek / Milan Křiček




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE