reklama 11B

Zemřel Jon Doney. Jezdecký svět opustil funkcionář světového formátu

ikonka

Ve středu 1. dubna 2020 v nemocnici zemřel po krátké nemoci britský funkcionář, školitel, stavitel parkurů a technický delegát Jon Doney. Ve věku 71 let náhle odešel velmi významný olympijský rozhodčí, který se účastnil obou ročníků Prague PlayOffs.
02.04.2020 11:46  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Jezdecký svět zasáhla ve středu 1. dubna velmi smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřela významná osobnost parkurového sportu, britský stavitel parkuru Jon Doney, který patřil mezi nejvlivnější funkcionáře jezdectví světového formátu.
 
Byla to právě Jonova rodina, která ho inspirovala láskou k jezdeckému sportu a on začal již v raném věku stavět doma pro svou sestru, úspěšnou skokovou jezdkyni, parkury. Už jako dvacetiletý pak doprovázel Pamelu Carruthers na cestě do USA, kde se společně účastnili skokových mítinků ve Washingtonu, New Yorku či Torontu, což nastartovalo jeho kariéru stavitele parkuru.
 
V roce 1994 byl pozván jako stavitel na Světové jezdecké hry v Nizozemsku. V roce 2014 získal za své služby jezdeckému sportu titul MBE. Jon Doney zastával ty nejvyšší funkce coby rozhodčí a byl poctěn, když ho Mezinárodní jezdecká federace jmenovala předsedou sboru rozhodčích pro olympijské hry v Tokiu. Byla by to Jonova třetí olympiáda.
 
Foto LGCT / Stefano Grasso
 
Zdroj britishshowjumping.co.uk 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE