reklama 11A

Zariyannka trénovala v Chuchli, Legal Rights byl vyloučen z derby

ikonka

Nezvykle rušno bylo kolem uzávěrky startovní listiny 100. Českého derby. Český odchovanec Renasi a původně pod čarou vycházející Kenshibu poběží, naopak OSK německého Legal Rightse nebylo přijato kvůli chybějící platbě na Zúčtovacím centru JC ČR.
31.08.2020 16:45  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

V pondělí ráno kolem osmé hodiny vstoupila na malý travnatý ovál ve Velké Chuchli klasická vítězka Zariynnka, aby absolvovala poslední větší práci před 100. Českým derby. Klisna stáje Lokotrans Slovakia CZ cválala s chutí a její nedělní partner Tomáš Lukášek se netajil spokojeností.
 
Subtilní hnědka trenéra Zdena Koplíka byla aktérkou jediného pondělního "derby galopu" v Chuchle Areně Praha. Přímo na závodišti připravovaný Cote Jardin si závěrečnou práci odbyl již o den dříve.
 
Oč klidněji se jevila situace na chuchelské dráze, o to dramatičtěji letos vypadala uzávěrka startovní listiny derby. Původně nejníže hodnocený kandidát Kenshibu si po nedělním pátém místě v jedničkové Velké letní ceně polepšil v handicapu o 4,5 kilogramu na známku 72,5, čímž přeskočil dvojici Renasi a Spartico a dostal se na startovní listinu.
 

Čtěte také: Mr Right řádil jako zamlada, Kocman v Mostě předvedl ideální záskok

 
Tam se po uzávěrce v 10:00 ocitl i jediný český odchovanec Renasi, neboť oznámení německého Legal Rightse nebylo přijato kvůli nedostatku finančních prostředků stáje Gestüt Ebbesloh na Zúčtovacím centru Jockey Clubu ČR. 
 
Poté, co trenér Andreas Wöhler dopoledne prokázal, že příslušná částka odešla z německého účtu již v pátek, se Legal Rights na provizorní startovní listinu vrátil. Ale jen na několik hodin. Těsně před uzávěrkou v 15:00 přece jen z Českého derby vypadl na základě posouzení Legislativní komise JC ČR, která ve svém verdiktu odkázala na paragraf 268 písmeno f) a paragraf 269 Dostihového řádu.
 
Na startovní listině 100. Českého derby tak zůstalo 16 koní včetně Renasiho a Kenshibu, jako sedmnáctý "pod čarou" je uveden slovenský Spartico.
 
Pegas mění jezdce. Janáček nahradí Zatloukala
 
Losování startovních čísel nepřálo favoritovi Opasanovi, který bude s Radkem Koplíkem odskakovat z boxu číslo 15. Troop Commander má čtyřku, Zariyannka šestku, Swinging Thomas devítku, Rate jedenáctku a Markoni LP dvanáctku.
 
Jednou z hlavních pondělních zpráv je změna jezdce loňského šampiona dvouletých hřebců Ratea. Stájovou jedničku DS Pegas Milana Zatloukala vystřídá španělský šampion Václav Janáček. Na Vivienne Wells přijede stejně jako v Oaks německý šampion Alexander Pietsch a Polish Kinga bude vést Renato Souza.
 
Trojnásobný český šampion Jan Rája se z dvojice koní trenéra Miroslava Nieslanika podle očekávání rozhodl pro bělouše Joganvilla, na Ruselovi se o své čtvrté vítězství v Českém derby pokusí Jiří Palík.
 
Sázková kancelář Tipsport stále favorizuje Opasana (2,6:1), dalšími šancemi jsou podle ní Zariyannka (6,5), Rate (7) a Markoni LP s Vivienne Wells (oba 10). Troop Commander a Swinging Thomas jsou nabízeni v poměru 12:1. Největšími outsidery jsou Kenshibu a diskutovaný Renasi, na které se v pondělí odpoledne dalo sázet v kursu 100:1.
 
 
Foto: Martin Cáp



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE