reklama 11A

Mr Right řádil jako zamlada, Kocman v Mostě předvedl ideální záskok

ikonka

Šampion sprinterů Mr Right potvrdil pověst milovníka mostecké dráhy a hravě si porazil s listed umístěným Power Jackem. Nedělní špičkově obsazený mítink byl plný zajímavých momentů. Překážkám kraloval Josef Váňa, Michal Hrouda se stal žokejem.
30.08.2020 20:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Ve Svatováclavské ceně zvítězil už před třemi lety, na jedničkové úrovni se prosazuje pravidelně a dvakrát byl vyhlášen šampionem českých sprinterů. Když se však Mr Right v neděli prohnal v cílové rovině kolem bojujících soupeřů a podruhé v kariéře ovládl tradiční sprinterský vrchol v Mostě, byl to bezesporu jeden z největších úspěchů jeho bohaté kariéry.
 
Osmiletý matador stáje Dr. Charvát v nabitém poli 99. Vršanské uhelné Svatováclavské ceně tentokrát nebyl favoritem. Největší pozornost byla upřena na třetího z německého listed Power Jacka, kterého trenér Bohumil Nedorostek vyslal na generálku před plánovaným zářijovým startem v Leram EJC Million. Německý ryzák měl optimální průběh z páté pozice, ale ve finiši neměl nejvýraznější koncovku a nakonec dosáhl jen na čtvrtou příčku.
 
Naopak s Mr Rightem měl žokej Jan Verner plné ruce práce už v oblouku. Jakmile svěřence Františka Holčáka pustil na špici, valach hravě odskočil a v klidu si doběhl pro své patnácté vítězství.
 

Čtěte také: Ideal Approach šokoval Düsseldorf, Subway Dancer šestý v Deauville

 
Druhý Manoamano sledoval Mr Righta s odstupem tří délek, třetí příčku bral jeho stájový kolega Lexceed. Na tabuli se vešla ještě pátá Manolla, zatímco v Česku debutující tříletek Matello uzavřel doběh na jedenáctém místě.
 
Jan Verner slavil v neděli jedničkové double, neboť odjezdil i vítězku Velké letní ceny Ústeckého kraje. Tou se stala start - cíl jdoucí Maverana v barvách MUDr. Evy Nieslanikové, která jistým trumfem proti starším hvězdám Portorikosovi a Darkolvovi znovu potvrdila kvalitu tříletého ročníku.
 
Do Českého derby přihlášený Kenshibu, podle svého současného handicapu prozatím druhý kůň pod čarou, cválal dlouho vzadu. Ve finiši se však začal přibližovat nejlepším a cílem proběhl na pátém místě, půl délky za čtvrtým Bob Heartem a 5 3/4 délky od Maverany.
 
Tříletého vítěze měla i dvojková Cena Hospodářské komory na 1400 metrů. Valach Spencer, kterého Ingrid Janáčková Koplíková nasedlala Jaroslavu Línkovi, prokázal při svém třetím letošním úspěchu opět rezervy. Tentokrát jistě o 2 délky zdolal Dark Absolu, třetí finišoval slovenský Wirrwarr.
 
Suverénní Angkor Wat, novopečený žokej Hrouda
 
Překážkovou část mosteckého programu zcela ovládli jezdec Jakub Kocman, trenér Josef Váňa a stáj Joly. V malém poli Velké mostecké steeplechase splnil roli favorita sedmiletý Dusigrosz, který se za posledním skokem dotáhl na dlouho vedoucího Lad Ina a dominoval o 3 1/2 délky. Daleko za nejlepší dvojicí doběhl třetí Street Singer.
 
Kocman, který na Váňových koních zaskočil za zraněné stájové žokeje Jana Kratochvíla a Josefa Bartoše, se radoval i v rámcové Ceně statutárního města Teplice. Druhý z loňského Českého derby Angkor Wat měl převahu od startu až do cíle a svůj první překážkový triumf završil zadrženě o 12 délek.
 

Čtěte také: Lesk a smutek čtvrté kvalifikace. Sottovento udělal další krok k Velké

 
Dostih s prodejními podmínkami na 1600 metrů se stal kořistí pětiletého Sicialian Rocka s Davidem Liškou, mezi dvouletými se při druhém startu vymanila z řad nezvítězivších česká odchovankyně Kanada, sestra výborných Krasavy a Kristiana.
 
Neméně zajímavá však byla i tečka deštivého mosteckého odpoledne. V sedle tříleté hnědky Marjaneh se na závěr programu dočkal padesátého vítězství a titulu žokeje Michal Hrouda.
 
 
Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE