reklama 11C

Všestranná specialistka na MS v drezuře? Herning přinese výjimečný jev

ikonka

Zní to neuvěřitelně, ale na mistrovství světa v drezuře, které proběhne od 6. do 10. srpna v dánském Herningu, zažijí fanoušci nejspíš výjimečný moment. V soupisce Německa, tedy jedné z drezurních velmocí, figuruje specialistka na všestrannost.
01.08.2022 06:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

V druhém srpnovém týdnu proběhne v Herningu mistrovství světa v parkurovém skákání, voltiži, drezuře a paradrezuře. Akce částečně nahrazuje Světové jezdecké hry, které se naposledy konaly v roce 2018 v Tryonu. Česká republika v drezuře ani paradrezuře zastoupení mít nebude, i tak jistě stojí za to, podívat se na nejzajímavější jména účastníků.
 
V soupiskách nás mohou upoutat dvě zajímavosti. Obě se týkají týmu Německa. Za prvé fanoušci neuvidí nejúspěšnější jezdkyni posledních dvou sezon Jessicu von Bredow-Werndl. Ta očekává velmi brzy narození potomka. Mistrovství světa se tak bude muset obejít bez olympijské vítězky a úřadující mistryně Evropy.
 
Druhá perlička v soupisce Německa je jméno Ingrid Klimke. Specialistka na všestrannost nastoupí na mistrovství světa v drezuře. Že se jezdci všestrannosti často účastní parkurových závodů a mnozí jsou schopni konkurovat skokanům na CSI, to je známá věc. Že by ale jezdec všestrannosti dokázal konkurovat specialistům na drezuru na mistrovství světa a dostal se do nominace takové velmoci, jako je Německo, to je rarita.
 
Připomeňme si, že Ingrid Klimke se účastnila jedenáctkrát mistrovství Evropy ve všestrannosti a má z nich celkem šest zlatých medailí, ať z klání jednotlivců, nebo družstev. Na olympiádě byla pětkrát, opět jen ve všestrannosti. Z Hong Kongu a Londýna má nejcennější kov v hodnocení týmů. Na Světových jezdeckých hrách startovala čtyřikrát a týmové zlato dovezla z Cách a Caen. 
 
O místo v drezurní reprezentaci si řekla po solidních výkonech na závodech CDI respektive CDIO v loňské a letošní sezoně. Jejím koněm speciálně pro drezuru je hanoverský hřebec Franziskus 15. V přihláškách Německa je s ní uveden ještě Frederic Wandres, Benjamin Werndl a legenda Isabell Werth. Ta má sbírku neuvěřitelných dvanácti zlatých medailí ze Světových jezdeckých her.
 
Žhavými adepty na medaile jsou také jezdci z Velké Británie. V týmu jsou pro letošní mistrovství Charlotte Dujardin, Charlotte Fry, Gareth Hughes a Richard Davison. Tradičně silní jsou Američani se Steffenem Petersem, Adrienne Lyle, Ashley Holzer a Katie Duerrhammer v řadách. Výborné výkony se dají očekávat také od Nizozemců či Dánů, v jejichž sestavě nechybí Cathrine Dufour.
 
Drezurní program začíná v sobotu 6. srpna týmovými úlohami Grand Prix, které se pojedou ještě v následujícím dni. V pondělí je na řadě Grand Prix Special a vše vyvrcholí ve středu 10. srpna úlohami Grand Prix Freestyle. 
V týž den odstartuje paradrezurní šampionát, který skončí v neděli 14. srpna. V paradrezuře patří k absolutní špičce reprezentanti Velké Británie ve složení Lee Pearson, Georgia Wilson, Natasha Baker a Sophie Wells.
 
Ilustrační foto: Richard Juilliart /FEI
 
 

Časový harmonogram

 
Sobota 6. srpna - 11:00
• Grand Prix - družstva
 
Neděle 7. srpna - 11:00
• Grand Prix - družstva
• Medailový ceremoniál soutěže družstev
 
Pondělí 8. srpna - 13:30
• Grand Prix Special - jednoltivci
 
Úterý 9. srpna 
• Volný den
 
Středa 10. srpna - 20:00
• Grand Prix Freestyle - jednotlivci
• Medailový ceremoniál soutěže jednotlivců
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE