reklama 11B

Leclezio a jeho sestavy z říše snů. Voltižéři odpočítávají dny do MS

ikonka

V sobotu 6. srpna se otevře aréna v Herningu pro účastníky mistrovství světa ve voltiži. Ve špičce, která předvede své umění, startuje také Jan Hablovič a Kateřina Kocurová. Česká reprezentantka má o formě jednoho z největších favoritů jasno.
30.07.2022 06:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Voltižní elita nastoupí v sobotu 6. srpna k úvodním sestavám na mistrovství světa v Herningu. Šampionát spojující parkurové skákání, drezuru, paradrezuru a voltiž nahrazuje Světové jezdecké hry, které se měly právě letos konat po tradiční čtyřleté přestávce. 
 
Účastníky voltižních soutěží čeká pět dní, během kterých budou bojovat o medaile ženy, muži, dvojice, skupiny a týmy. Pojďme se podívat, kdo se v Dánsku představí jako žhavý adept na medaili.
 
V soutěži mužů bude největším favoritem jistě Francouz Lambert Leclezio. Rodák z Mauriciu obhajuje zlato z posledních Světových jezdeckých her, které se konaly v roce 2018 v Tryonu v USA. Navíc má titul světového mistra z posledního šampionátu, jenž se jel loni v Budapešti. Zlato získal i v roce 2015 v Le Mans. 
 
Největšími soupeři mu budou Ital Lorenzo Lupacchini. Ten je světovou dvojkou právě za Lecleziem a navíc ho dokázal porazit ve finále Světového poháru v dubnu letošního roku. Mužem číslo tři žebříčku FEI je Julian Wilfling a ani on nebude chybět na startu.
 
Českou republiku bude reprezentovat Jan Hablovič. Cvičit bude se zkušeným patnáctiletým hnědákem Condorem, jehož povede jako lonžérka Libuše Hablovičová.
 
Lambert Leclezio je favoritem i v očích české voltižérky Kateřiny Kocurové, jež se také do Herningu chystá. Jezdkyně, která aktuálně žije v Německu, startovala po boku nejlepších jezdců na nedávném CVIO při festivalu v Cáchách. Leclezio tam suverénně zvítězil. „Když jsem viděla jeho výkony minulý rok, myslela jsem, že je to vrchol, že nemůže být víc dokonalý. A v Cáchách přišel a ukázal, že může,“ vysekla Češka poklonu nejlepšímu jezdci současnosti. „I když vím přesně, jak se co dělá, u něj chvílemi nechápu, jak to dokáže,“ dodala.
 
Kateřina Kocurová se představí v individuální ženské soutěži s holandským valachem Flying Dutchmanem. Toho lonžuje Němka Claudia Döller-Ossenberg-Engels.
 
Také v ní se řadí jedno zvučné jméno vedle druhého. Dorazí Francouzka Manon Moutinho, vítězka finále World Cupu 2021/2022 a první žena světového žebříčku. A stejně jako v mužské kategorii, také v této se ukáže kompletní top 3. Přihlášená je světová dvojka Kimberly Palmer z USA i trojka Eva Nagiller z Rakouska.
 
Kdo si odveze z Dánska cenné kovy z individuálních soutěží a z klání skupin, bude jasné v pondělí 8. srpna. Týmy a dvojice budou rozhodnuty od dva dny později.
 
Ilustrační foto: Lukasz Kowalski /FEI
 
 

Časový harmonogram

 
Sobota 6. srpna 
• 08:30 hodin - Povinné sestavy skupin
• 13:00 hodin - Povinné sestavy žen
• 17:00 hodin - Povinné sestavy mužů
 
Neděle 7. srpna 
• 13:00 hodin - Technické sestavy žen
• 16:00 hodin - Technické sestavy mužů 
• 18:00 hodin - Volné sestavy dvojic
 
Pondělí 8. srpna 
• 12:00 - Volné sestavy - finále žen
• 15:00 - Volné sestavy - finále mužů
• 17:00 - Volné sestavy - skupiny
• Medailový ceremoniál soutěže žen, můžu a skupin
 
Úterý 9. srpna 
• Volný den
 
Středa 10. srpna 
• 12:00 - Volné sestavy dvojic
• 16:00 - Volné sestavy - finále týmů
• Medailový ceremoniál soutěže dvojic a týmů
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE