reklama 11B

Evropa i svět volají. Víme, kdo z Čechů bude startovat na šampionátech

ikonka

V červenci proběhnou jezdecká mistrovství Evropy pro mladší věkové kategorie ve skocích, v drezuře, všestrannosti a ve voltiži. Na některých šampionátech budeme mít silné zastoupení, na některých nakonec asi žádné. Jasno je i kolem mistrovství světa.
30.06.2022 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Česká jezdecká federace vydala tradičně na konci měsíce seznam zahraničních výjezdů pro nadcházející období. Červenec bude mimo jiné ve znamení několika evropských šampionátů, a tak nás zajímalo, kdo nás na nich bude reprezentovat. Ptali jsme se také, jak to vypadá s účastní na srpnovém mistrovství světa v dánském Herningu.
 
První boje o evropské tituly a medaile Mezinárodní jezdecké federace proběhnou od 11. do 17. července ve španělské Olivě. V sestavě pro kategorii dětí jsou Kristýna Gutová, Klára Hlaváčková, Albert Písařík a Kristýna Veverková. Juniorů je nahlášených pět – Anna Helebrantová, Mariana Michlíčková, Petra Pařenicová, Oliver Písařík a Viktor Skutecký. Zástupce rodiny Písaříkových bude i v kategorii mladých jezdců. Společně s Adamem Písaříkem budou v týmu Linda Portychová, Daniel Pospěch a Sára Vingrálková.
 
Společné mistrovství Evropy mají mladší věkové kategorie jezdců v drezuře a ve všestrannosti. Konat se bude od 25. do 31. července v Hartpury. Na přihlášce České jezdecké federace jsou mezi drezurními jezdci Tereza Matoušková a Johana Vášáryová, ale dle informací od Hany Vášáryové, která je šéfkou reprezentace, se nakonec od účasti upustilo kvůli poměrně náročnému a komplikovanému tranzitu koní do 1500 kilometrů vzdáleného dějiště na britských ostrovech. Z mladých jezdců ve všestrannosti jsou nahlášeni Diana Lochmanová a Matěj Sukdolák. V jejich případě by snad měla být účast stále aktuální.
 

Psali jsme: Parkurový tým do Herningu nepojede. MS jen s Opatrným a Treterou

 
Na konci sedmého měsíce, konkrétně od 27. do 31. července, se v maďarském Kaposvaru uskuteční mistroství Evropy juniorů a mladých jezdců ve voltiži. Na nominativní přihlášce jsou pro kategorie pas-de-deux Barbora Kyselá, Barbora Obluková, Elisabeth Reslerová a Adéla Kotolová. Z jednotlviců nás budou reprezentovat mezi mladými cvičenci Lucie Kubíková a Kateřina Reslerová, z juniorů pak Tereza Czyžová, Klára Kyselá, Veronika Cábová a Anežka Žůrková. V kategorii CVI3* by měl odstartovat Jan Hablovič pro něhož tak půjde o jeden z přípravných startů na srpnové mistrovství světa. 
 
Dle sdělení předsedkyně voltižní komise Jany Tomiškové by do dánského Herningu měli odcestovat z voltižních reprezentantů již zmíněný Jan Hablovič a Kateřina Kocurová. V Dánsku proběhnou také světové šampionáty v drezuře a ve skocích. Hana Vášáryová z drezurní komise potvrdila, že účast plánuje pouze Anastasja Vištalová v paradrezuře. V případě skokových jezdců by měli mezi jednotlivci startovat Aleš Opatrný a Vladimír Tretera.
 
Ilustrační foto: FEI / Christophe Taniere
Zdroj: ČJF



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE