reklama 11A

Parkurový tým do Herningu nepojede. MS jen s Opatrným a Treterou

ikonka

Zhruba šest týdnů před začátkem mistrovství světa v dánském Herningu vyšlo najevo, že Česká republika nebude mít na šampionátu parkurový tým. Uvedl to šéf reprezentace Aleš Opatrný při tiskovém briefingu po Grand Prix CSI3*-W v Olomouci.
27.06.2022 12:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
Skvělou formu potvrdil Aleš Opatrný s valachem Forewerem, když v Olomouci vyhrál nejprve čtvrteční Diamond Tour a poté ještě v neděli Grand Prix J&T BANKA CSI3*-W.
 
Při tiskovém briefingu po skončení Velké ceny směřoval na Aleše Opatrného dotaz ohledně dalších plánů. „Forewer bude mít nyní tři týdny volno a pak bych s ním měl odcestovat do Šamorína. Když bude vše v pořádku, tak tři týdny po Šamoríně bude mistrovství světa v Dánsku,“ zmínil Opatrný, jenž je současně šéf parkurové reprezentace.
 
Doplňující otázka tak byla nasnadě. Už je jasné, kdo by nás měl v Herningu v první polovině srpna reprezentovat? „Tým na mistrovství světa mít letos nebudeme. Kdyžtak odstartuji pouze já a Vladimír Tretera. Budeme tedy skákat jen jako jednotlivci, tak snad to půjde i tak,“ odpověděl Aleš Opatrný.
 
Také Vladimír Teretera předvádí stabilně s jeho stájovou jedničkou Gangsterem velmi kvalitní výkony. Naposledy se blýskl skvělým sedmým místem v Grand Prix při CSIO3*-W CET Prague Cupu v pražské Chuchle Areně a společně s již zmíněným Alešem Opatrným v sedle Forewera, s Annou Kellnerovou na Catch Me If You Can Old a Filipem Doležalem s Coup de Coeur Gp Madame Z vybojovali před deseti dny druhé místo při pražském Poháru národů. 
 
Právě o těchto dalších dvojicích se v kuloárech diskutovalo, že by mohli být případnými dalšími členy národního družstva v Herningu. Anna Kellnerová však má ve stejném období nabitý program v rámci Global Champions. Hned po mistrovství v Herningu totiž pokračuje tato světová série v rychlém sledu třemi koly v Londýně, ve Valkenswardu a v Římě. Filip Doležal nemá splněnou kvalifikaci. 
 
V Dánsku se od 6. do 14. srpna koná mistrovství světa nejen v parkurovém skákání. O mistrovské tituly tam budou bojovat také drezurní či paradrezurní jezdci a také voltižní cvičenci. Jak to vypadá s plánovanou účastí českých sportovců v těchto dalších disciplínách aktuálně zjišťujeme.
 
Foto: Kateřina Návojová
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE