reklama 11B

Hřebci Olme, Callarus a Delox získali prémii při II. předvýběru ČT

ikonka

Zemský hřebčinec v Písku hostil v sobotu 19. února II. předvýběr hřebců do plemenné knihy českého teplokrevníka. Z devětadvaceti předvedených jich bylo vybráno jedenáct a tři z nich obdrželi prémii – Olme, Callarus a Delox.
20.02.2022 18:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Celkem jedenáct z devětadvaceti hřebců předvedených v Písku při II. předvýběru hřebců do plemenné knihy českého teplokrevníka komise vybrala. Tři z nich navíc obdrželi prémii a budou tak moci v chovu působit už v letošní připouštěcí sezoně.
 
Šampionem körungu se stal Olme (Cicero van Paemel – Diamant de Semilly – Chellano Z), jenž obdržel 8,77 bodů. Chovatelem je Wilgo van de Mheen, majitelkou koně je Magda Rothová. Velmi vysoké hodnocení 8,6 bodů obdržel Callarus (Casall – Cancara – Cardino) majitelky Sandry Tomaidesové. Chovatelkou hřebce je Marianne Griehl. Třetím prémiovaným hřebcem se stal Delox (Diamant de Semilly – Chacco-Blue – Quidam’s Rubin). Komise odchovance Johannese Langeho v majetku Stáje Mustang ohodnotila 8,47 body.
 

Nepřehlédněte: O zápisy hřebců do plemenné knihy je u majitelů zájem, říká Civišová

 
Mezi další vybrané hřebce patří Coleeczech (Casino Berlin – Corsár) chovatelky a majitelky Terezy Bezroukové. Dále byl vybrán Frisco (Cantos – Griseldi-L) chovatele Luboše Kozáka. Majitelkou tohoto koně je Markéta Vlčanová. Chovatel a majitel Jiří Rendl uspěl s Global Challengerem (Global Champion TN – Catango Z). Vybrán byl i Charles (Charleston – Lordanos), jehož chovatelem je Heiko Büttner a majitelkou Nikola Tomková. 
 
Ondřej Nágr přivezl do Písku Lincolna KL (Loveless – Clarcon) a i tento kůň chovatele Karla Laciny slyšel verdikt „vybrán“. Stáj Mustang slavila úspěch i v případě Orimoca (Origi d’O – Quidam’s Rubin). Chovatel tohoto hřebce je Wolfgang Constien. Ředitel Zemského hřebčince Tlumačov David Olejníček musel být velmi spokojen s výsledkem Quantanama (Quidamo – Cannavaro, ČT), jelikož také on byl vybrán. Nejinak tomu bylo i v případě píseckého hřebce Li-Quite (Livello – Quite Capitol, HOLST), u něhož je v kolonce pro chovatele uveden Patrik Sillo.
 
Foto: Karel Rozboud
 




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE