reklama 11C

Úroveň hřebců při předvýběrech se každý rok zvyšuje, uvedla Civišová

ikonka

Den po prvním předvýběru hřebců do plemenitby ČT 2022 v Tlumačově hostil další část této chovatelské akce i Zemský hřebčinec v Písku. Jak uvedla Hana Civišová, divácká účast byla opět nadprůměrná a atmosféra v hale výborná.
21.01.2022 17:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Písecká část předvýběru hřebců do plemenitby ČT zahájila již v dopoledních hodinách. Úvodní měření a focení mladých hřebců proběhlo díky nápomoci všech majitelů a zúčastněných osob bez větších problémů. Předvádění na tvrdém podkladu tedy začalo v deset hodin, tak jak bylo naplánováno. 
 
Jako první byl předveden hřebec Che Diamant Z (Chin Chin x Quistra des Pins po Garitchou xx) v majetku Bedřicha a Jany Hanákových, kterému byl udělen výběr do plemenitby a bude působit na stanici hřebců v Pernarci. 
 
V dalším lotu byli předvedeni dva hřebci drezurního směru. Velmi zajímavým původem disponuje hřebec Orpheusch (Glock´s Taminiau x Impresch po Ampere x Jazz). Druhým hřebcem drezurního směru je hřebec Figaro (Firestone x Fürstin Wilma po Fürst Wilhelm x Ramiro-47), který je ve velmi dobrém typu. 
 
Dále byl předveden skokový lot čítající 22 mladých hřebců. „Všichni byli velmi dobře připravení a předvedení na tvrdém podkladu bylo na velmi dobré úrovni. Za to je potřeba poděkovat všem majitelům a držitelům, kteří s hřebci pracují, protože úroveň přípravy, upravenost hřebců a celkové předvedení se každý rok zvyšuje. Skupina předvaděčů v čele se Zdeňkem Hrnčířem odvedla v Písku taktéž výbornou práci,“ pozitivně hodnotí Hana Civišová.
 
Krátce před polednem začalo předvedení hřebců v hale při volném pohybu na osmičce a při skoku ve volnosti. Po předvedení každého hřebce obdržel majitel doporučující či nedoporučující verdikt. „První předvýběr je určen jako příprava hřebců na druhý předvýběr a komise má již první možnost hřebce posoudit. Konečný verdikt včetně hodnocení obdrží majitelé hřebců při druhém předvýběru. Doporučující verdikt obdrželi hřebci Orpheusch, Figaro, Arn de Gothia-M, Gandalf, Caitt, Callarus, Charles, Coleeczech, Hardy, Frisco, Global Challenger, Kashan, Lincoln KL, Maroko, Odorado, Olme, Tallmann Studenský a Li-Quite,“ konstatovala Hana Civišová a současně dodala, že divácká účast byla nadprůměrná a atmosféra v hale výborná. „Diváci ocenili každého velmi dobře skákajícího hřebce potleskem.“
 
Druhý předvýběr se uskuteční v areálu Zemského hřebčince Písek ve dnech 18. a 19. února. Sobotní program bude přenášet živě internetová televize EquiTV.
 
Foto: Martina Kůstková
Zdroj: Český teplokrevník, z.s.



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE