reklama 11D

Tři česká vítězství v Drážďanech, dcera Ley Percy slibně debutovala

ikonka

Belinda Too, Planteur's Whiskey a Triplex se v sobotu postarali o český hattrick v Drážďanech. Pod dvěma vítězstvími je podepsán mladý jezdec Leon Wolff, jednou se radovala Michaela Musialová. Čeští koně startovali v sedmi z osmi dostihů dne.
10.07.2021 17:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Tři z osmi sobotních dostihů v Drážďanech ovládli koně v českém tréninku a postarali se tak o nejúspěšnější bilanci tuzemských stájí na saském závodišti za poslední léta. Dva ze tří českých vítězů se letos na závodišti Seidnitz prosadili už podruhé.

Prvním z nich byla osmiletá Belinda Too z tréninku Heleny Voršilkové, která spolu s Leonem Wolffem navázala na svůj květnový úspěch a vyhrála po boji o nos čtyřkový handicap Preis der Dresdner Trainingszentrale (1500 m, 5000 eur).

Druhý triumf za sebou slavil v Drážďanech čtyřletý valach Planteur’s Whiskey ze stáje Dara Racing. Svěřenec Jiřího Brože se v cílové rovině trojkového Preis des Town & Country Partners Wachs Bau GmbH (1400 m, 5000 eur) opět nadechl k velkému závěru a pod Michaelou Musialovou zvítězil jistě o 3/4 délky. Další z českých zástupců Mormill finišoval čtvrtý, zatímco Kool And The Gang a Lexceed doběh uzavřeli.

 

Čtěte také: Drtivý finiš Ideal Kinga v Saint-Cloud, Lokotrans koupil syna Frankela

 

Šampion mladých jezdců Leon Wolff slavil v sobotu hattrick a kromě Belindy Too na tom měl podíl i čtyřletý Triplex v barvách Liliany Carvalho. Dosud hlavně ve Francii a v Česku běhající hnědák trenérky Ingrid Janáčkové Koplíkové měl ideální dostih blízko špice u bariéry a v cílové rovině si pod nejvyšší hmotností v poli 61 kg pohlídal jisté vítězství o délku před Kaisertalerem.

Blízko vítězství byly české barvy i v trojkovém dostihu na 2200 metrů. V cílové rovině bojovali o nejvyšší příčky veterán Loulou’s Jackpot a čerstvý slušovický vítěz Avignon, ale 100 metrů před cílem neodolali finiši domácího Amaranta. Loulou’s Jackpot na něj ztrácel délku, s odstupem další půl délky následoval třetí Avignon.

Koně v českém tréninku startovali v sedmi z osmi vypsaných dostihů, neobsadili pouze listed Grosser bwin Sommerpreis. Dotovaná umístění získali v průběhu odpoledne ještě čtvrtý Manoamano a pátý Mon Cheri.

V dostihu klisen bwin Radsport Cup (D, 1900 m, 5500 eur) debutovala dcera trojnásobné klasické vítězky Ley Percy, tříletá Lovely Caroline po Canfrod Cliffs. Hnědka stáje GKZ s.r.o., kterou v berlínském Hoppegartenu připravuje Eva Fabiánová, v cílové rovině dobře akcelerovala a po boji s favoritkou Nottingham skončila o krk druhá. Lovely Caroline vlastní přihlášky do dvou dražebních dostihů BBAG.

Foto: Deutscher Galopp




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE