reklama 11D

Tretera úspěšný při úvodním mítinku v Olomouci. Teď se chystá na ČSP

ikonka

V olomouckém Equine Sport Centru se netradičně závodilo v pondělí 25. a v úterý 26. května. Organizátoři čekali na další vlnu uvolnění vládních restrikcí a odvážný krok se jim vydařil, neboť oba dny startovní listiny zcela naplnili.
26.05.2020 22:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V součtu sbor rozhodčích nakonec odbavil téměř pět set startů. Velký zájem o účast na závodech konaných začátkem pracovního týdne však ředitelka areálu Michaela Smrčková dopředu očekávala. „Nechci vypadat nepokorně, ale myslím si, že kdybychom povolili tři stovky startů, tak bude opět plno. Takže tohoto jsme se nebáli, protože Olomouc je taková specifická v tom, že má ty startovní listiny vždycky úplně plné.“
 
Nejatraktivnější podívanou nabídla úterní soutěž s výškou překážek do 140 centimetrů s návazným rozeskakováním. Do něj se nepodíval Marek Klus s Largem, jelikož inkasoval jeden trestný bod za překročení časového limitu. 
 
Podobně na tom byla i Sára Vingrálková v sedle Kas-Sini DC, s nímž před necelými třemi měsíci dosáhla na minimální kvalifikační limit pro účast na olympijských hrách v Tokiu. Čas překročila jen o dvě setiny sekundy, a tak ve výsledkové listině figuruje před Markem Klusem na sedmé příčce. V rozeskakování jednou chyboval Zdeněk Žíla s Chacco-To, stejně jako Lucie Strnadlová s Carpalou-Peli. Ta ovšem cílovou čáru protnula o tři setiny rychleji, což jí zajistilo páté dekorované místo. 
 
Nejpomalejší jízdu v rozeskakování předvedla Natálie Soukupová s Lordem, ale jelikož nechybovala, mohla být spokojena se čtvrtým řádkem výsledkové listiny. Sára Vingrálková s dalším ze svých svěřenců Quisandrem tentokrát dokončila celou soutěž bez jediného trestného bodu a v čase 27,70 se zařadila na třetí stupínek. O čtyři desetiny rychlejší byl loňský vítěz finále Českého skokového poháru Rudolf Doležal. S Quattro Centem tak skončil druhý. 
 
Předstihl jej až poslední startující, Vladimír Tretera s Gangsterem V/H. Rozeskakováním projel o více jak tři sekundy rychleji a získal tak vítězný double, jelikož se stejným koněm nenašel přemožitele ani v předešlé soutěži s překážkami o 10 až 15 centimetrů nižšími. Jedním z Treterových cílů je pravidelná účast v rámci domácí parkurové extraligy, ale také srovnání se s konkurencí na zahraničních kolbištích. „Já bych chtěl určitě skákat Český skokový pohár, jelikož teď mám starší koně, tak bych chtěl chodit ty nejvyšší soutěže u nás. No a uvidí se, kdy se to otevře. Chtěl bych letos ještě jít nějaký mezinárodní zahraniční konkur.“
 
Zcela spokojen se svými výsledky byl i druhý umístěný Rudolf Doležal. „Já jsem určitě spokojen, protože jak se říká, první vyhrání z kapsy vyhání. A jsme tady všichni na to, aby se koně po dlouhé pauze rozcvičili. Pořadatelé nám připravili perfektní podmínky, stavitel super parkury, takže šťastnej den.“
 
Kolbiště v Olomouci dlouho prázdné nezůstane, neboť se tam hned nadcházející víkend konají další, pro změnu drezurní, závody, o něž je mezi jezdci stejně velký zájem, jako o ty skokové. Soutěžit se tak bude opět od rána až do večera.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE