reklama 11A

Parkurový Světový pohár v Olomouci se posouvá. Proběhne na konci srpna

ikonka

Pořadatelé Světového poháru v parkurovém skákání CSI-W Olomouc 2020 již mají jasněji v tom, jak by mohl letošní ročník těchto závodů proběhnout. Termín byl posunut na konec srpna. Počítá se s nižším počtem hvězd, ale Světový pohár zůstane.
30.04.2020 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Z důvodu nákazy Covid-19 a tím spojeného nouzového stavu vyhlášeného vládou, se pořadatelé Světového poháru v parkurovém skákání CSI-W Olomouc rozhodli přeložit mítink na termín od 26. do 30. srpna. „Pevně doufáme, že se i přes nepříznivou situaci podaří závody odložené o dva měsíce uspořádat, byť s určitými omezeními,“ uvádí Michaela Smrčková.
 
Již v předešlých dnech bylo oznámeno, že spolupráce s dlouholetým generálním partnerem akce bude pokračovat v roce 2021. „Domluvili jsme se s J&T Bankou, která je nám po celou dobu oporou a naší nedílnou součástí, že její působení na tomto mítinku přenecháme na další ročník, kdy se budeme moci všichni společně těšit nejen z úžasných sportovních výsledků, ale také z plných tribun a silné divácké kulisy,“ konstatovali pořadatelé.
 
V současné době není jasné, kdy budou otevřeny hranice a dá se předpokládat, že pokud budou mezinárodní závody povoleny, bude účast na nich omezená. Proto se počítá s určitými změnami ve sportovním programu závodů. Světový pohár zůstane v Olomouci zachován, ale bude měl by být snížen počet hvězd, tzn. obtížnost a výše dotací. „Grand Prix však zůstane na stejné kvalitativní úrovni dle pravidel pro Světový pohár. V rámci tohoto dvouhvězdového mítinku se uskuteční tři soutěže započítávané do Longines Jumping Ranking.  Budou jimi dvě soutěže velké túry a Grand Prix European Youngster Cup pro jezdce do 25 let,“ informují zástupci Equine Sport Center Olomouc.
 
„V tuto chvíli není jasné, kdy a za jakých podmínek bude možné závody organizovat, ani kdy a za jakých podmínek budou otevřeny hranice. Avšak náš cíl jako pořadatelů je jednoznačný. Jezdecká veřejnost si může být jistá, že organizační tým Equine Sport Center Olomouc udělá vše pro to, aby se v letošním roce v České republiky konaly alespoň jedny závody se statutem CSI,“ dodá Michaela Smrčková. Další podrobnosti najdete na webu akce www.csiolomouc.cz.
 
Ilustrační foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE