reklama 11D

Tops navzdory konoraviru. Ve Valkenswaardu se pojede Global Champions

ikonka

Ačkoliv byla letošní série Global Champions kvůli koronaviru zrušená, v září se mohou fanoušci špičkového parkuru přeci jen těšit na jedno mimořádné kolo. Zakladatel seriálu Jan Tops jej uspořádá ve svém areálu v nizozemském Valkenswaardu.
17.08.2020 19:11  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Celkem čtyři týdny sportu přinese řada závodů, které pořádá ve Valkenswaardu zakladatel seriálu Global Champions Jan Tops. Jezdci i fanoušci se dokonce dočkají CSI5*, při kterém se pojede i Global Champions Grand Prix a týmová soutěž Global Champions League. Jde o první pětihvězdový mítink v Nizozemí od spuštění protipandemických opatření.
 
Skákat se v areálu ve Valkenswaardu začne ovšem už v polovině srpna. Od 17. do 19. srpna se tam bude konat národní šampionát mladých koní. Poslední srpnový víkend bude věnovaný talentovaným jezdcům při Global Future Champions pro děti, juniory a jezdce do 25 let.
 
Od 4. do 6. září se odehraje CSI2* a CSIYH se dvěma soutěžemi bodovanými do světového žebříčku Longines Ranking. 
 
Vrcholem však bude CSI5*, jež odstartuje 10. září a nabídne Global Champions Grand Prix i týmové klání Global Champions League. Velká cena se odehraje v sobotu od 17 hodin. Ligová soutěž přijde na pořad v rámci nedělního programu. Kurz, jehož překážky budou dosahovat výšky do 160 centimetrů, navrhne Uliano Vezzani. Pořadatel očekává účast nejlepších dvojic světa tak, jak je při prestižní sérii zvykem.
 
„Jsme rádi, že jsme schopní uspořádat živou parkurovou podívanou pro všechny fanoušky z celého světa, kterým tento fantastický sport už musel chybět. Také náš těší, že jsme schopní připravit řadu příležitostí pro mladé talentované jezdce,“ uvedl Jan Tops a dodal, že bezpečnost a dodržování opatření budou naprostou prioritou.
 
Řádná série Global Champions se rozběhne až v sezoně 2021. Kompletní informace jsou ZDE
 
Zdroj: tisková zpráva GC
 
Foto: Global Champions



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE