reklama 11B

Strzegom bude hostit mistrovství Evropy pony ve třech disciplínách

ikonka

Cílem pony jezdců, kteří se budou účastnit letošního mistrovství Evropy, bude po roce opět Strzegom. Polské město, jež leží zhruba 100 kilometrů od hraničního přechodu v Náchodě, čeští jezdci důvěrně znají. Loni tam mělo Česko zastoupení v drezuře.
12.01.2020 12:08  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V roce 2019 se na ME pony v drezuře dařilo nejlépe Anně Procházkové. Foto: archiv jezdkyně

Od 15. do 17. července proběhne v polské Strzegomi mistrovství Evropy pro jezdce na pony. Akce propojí tradičně parkurové skákání, drezuru a všestrannost. V roce 2019 měla Česká republika zastoupení pouze v drezurních soutěžích, v nichž si nejlépe vedla Anna Procházková ve dvojici s valachem Nice Guy.
 
Celému šampionátu v drezuře dominovali reprezentanti Dánska. Dánský tým bral zlato, stejně tak do Dánska putovala zlatá i stříbrná medaile v individuálním hodnocení.
 
Parkurové mistrovství se stalo záležitostí ostrovních jezdců. Soutěž družstev vyhrálo Irsko před druhou Velkou Británií. Bronz získali jezdci z Francie. Stejné tři země si rozdělily cenné kovy také ve všestrannosti, pouze v jiném pořadí. První místo obsadili Britové, druzí skončili Francouzi a třetí místo získali Irové.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE