reklama 11C

Švýcarské Givrins v tradiční roli pořadatele reiningových šampionátů

ikonka

Pokud jde o reining, pořadatelem, na kterého se může Mezinárodní jezdecká federace FEI spolehnout je Givrins. V tomto švýcarském městě se šampionáty FEI konají již řadu let, a nejinak tomu bude v sezoně 2020. Závodit tam budou junioři i senioři.
29.12.2019 12:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Cade McCutcheon s Custom Made Gun při WEG Tryon. Foto: FEI / Lizz Gregg

V termínu 14. - 18. července se bude ve švýcarském Givrins konat mistrovství světa seniorů a mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců v reiningu. Městečko na půli cesty mezi Ženevou a Lausanne pořádá tyto mítinky v jediné westernové disciplíně zastřešené pod FEI pravidelně.
 
Šampionáty se tam konaly i v roce 2019, kdy měla Česká republika zastoupení v kategorii juniorů. Jednalo se o mistrovství světa, kde svou převahu často ukazovali jezdci z USA. Z evropských zemí se dařilo Němcům, Francouzům, Nizozemcům a Švýcarům. 
 
V roce 2020 se kategorie prohodí, junioři a mladí jezdci pojedou kontinentální šampionát, zatímco seniory čeká mistrovství světa. V něm lze předpokládat, že to budou opět zástupci ze severní Ameriky, kteří budou dominovat. K silným evropským zemím patří Německo.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE