reklama 11A

Junioři a mladí jezdci ve všestrannosti zamíří na ME až do Británie

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace FEI jej spojila mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců ve všestrannosti s drezurním šampionátem stejných kategorií. Proběhne v anglickém Hartpury na přelomu července a srpna 2020. Češi to tedy budou mít „z ruky“.
02.01.2020 11:24  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Česká republika měla zastoupení na ME JY 2019 v Maarsbergenu. Foto: Lenka Haderková
 
Zatímco seniorské šampionáty ve skákání, drezuře a všestrannosti, se v roce 2020 kvůli olympijským hrám konat nebudou, mladé kategorie už mají svá kontinentální mistrovství v těchto disciplínách naplánovaná.
 
Junioři a mladí jezdci, kteří závodí ve všestrannosti, budou vážit cestu až na britské ostrovy. Mistrovství Evropy tam spolu s drezurním proběhne od 27. července do 2. srpna. Konkrétně to bude v Hartpury, což je město ležící jižně od Birminghamu.
 
Právě domácí reprezentanti budou jedněmi z favoritů, mládežnické military je totiž na ostrovech na skvělé úrovni. V roce 2019 získala Velká Británie zlato v týmové soutěži juniorů i mladých jezdců. V individuální soutěžích si vedli výborně Němci. Na medaile dosáhli také jezdci z Francie či Nizozemí.
 
Česká republika měla při posledním šampionátu, který proběhl v Nizozemí, rovněž své zastoupení. Kvalifikovaní jezdci to budou mít do cíle mítinku tentokrát ještě dál. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE