reklama 11D

MS 2020: Mladí drezurní koně se po pěti letech představí ve Verdenu

ikonka

Německý Verden byl řadu let spojen s drezurním mistrovstvím světa mladých koní. V roce 2016 pak předal tamní pořadatel „štafetu“ do holandského Ermela. Po pěti letech se však šampionát vrací zpět do Dolního Saska. Více se dočtete v článku.
09.01.2020 11:47  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Nadějní drezurní koně ve věku pěti až sedmi let se předvedou v roce 2020 ve Verdenu, kde proběhne mistrovství světa speciálně pro ně určené. Čeští jezdci se tohoto šampionátu účastní pravidelně. Namísto cesty do Nizozemí je tedy čeká ve dnech 5. - 9. srpna Verden ležící přibližně sto kilometrů od Hannoveru. 
 
V případě mistrovství mladých koní se jedná o prověrku jednotlivých významných chovů a plemenných knih. V drezuře jsou stabilně na špičce koně původem z Německa a Nizozemí, hodně se prosazuje i dánská chov.
 
V roce 2019 byl nejlepším pětiletým koněm holandský hřebec Jovian, následovali koně z badensko-württenberského a dánského chovu. Mezi šestiletými zvítězil oldenburský hnědák Zuchcero OLD. Druhé místo bral zástupce vestfálské plemenné knihy a třetí byl dánský teplokrevník. V nejstarší kategorii dominoval opět kůň z Německa, a to hanoverský ryzák D´Avie FRH. Na nejvyšších pozicích skončili také zástupci dánského a oldenburského chovu.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE