reklama 11B

Voltižéry přivítá Švédsko. Budou se tam konat dva FEI šampionáty 2020

ikonka

Až do švédského Flyinge vyrazí v příštím roce účastníci dvou voltižních šampionátů Mezinárodní jezdecké federace FEI. Na přelomu července a srpna se tam odehraje mistrovství světa seniorů a junioři tam pojedou mistrovství Evropy.
26.12.2019 11:27  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Čeští reprezentanti se ME a MS účastní pravidelně a patří k nejsilnějším ekipám. Foto: Petr Videnka
 
Voltižní šampionáty jsou tradičně vždy spojené do jedné akce. Na jednom místě v jednom termínu tak závodí senioři i junioři. V roce 2020 čeká mladší věkovou kategorii mistrovství Evropy, zatímco senioři mají vypsané mistrovství světa. Konat se bude od 28. července do 2. srpna ve Flyinge, což je město ležící nedaleko Malmö.
 
Česká reprezentace se těchto vrcholných akcí účastní pravidelně, a nutno říct, že úspěšně. V roce 2019 dosáhla juniorská skupina TJ Slovan Frenštát na páté místo na mistrovství světa a Tereza Czyžová dokončila šampionát v TOP10. Patří tak rozhodně k sportovcům, kteří jsou při šampionátech vidět.
 
Při pohledu do loňských výsledků je patrné, že favority budou Němci, kteří napříč věkovými kategoriemi vybojovali na mistrovstvích v roce 2019 dlouhou řadu medailí včetně několika zlatých. Na paty jim šlapali jezdci ze Švýcarska a Rakouska a na nejvyšších příčkách se objevili rovněž Francouzi.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE