reklama 11C

St. Leger se poběží 21. listopadu v Praze, jezdci musí mít PCR test

ikonka

Jockey Club ČR vynesl ve čtvrtek napjatě očekávaný verdikt. Klasický St. Leger nakonec nepadne za oběť Covidu-19 a poběží se za přísných hygienických opatření v rámci závěrečného dostihového dne v sobotu 21. listopadu v Chuchle Areně Praha.
12.11.2020 18:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C
Definitivní tečku za dostihovou sezonou 2020 udělá v sobotu 21. listopadu St. Leger v Chuchle Areně Praha. Dodatečné vypsání závěrečného letošního mítinku ve čtvrtek oznámil Jockey Club ČR na svých internetových stránkách. Podvečer pak byly zveřejněny propozice.
 
Kromě St. Legeru, dotovaného celkovou částkou 200 tisíc korun, se poběží dalších pět dostihů včetně Fitmin Cupu pro dvouleté koně. Uzávěrka přihlášek je stanovena na pondělí 16. 11., oznámení startujících koní proběhne ve středu 18. 11.
 
Jockey Club zároveň zveřejnil hygienické podmínky, které budou doplněny konkrétními pokyny pro dostihový den. Ten proběhne stejně jako všechny další povolené sportovní akce bez diváků. Počet přítomných osob na závodišti nesmí přesáhnout 150 lidí, v celém areálu bude třeba nosit prostředky k ochraně dýchacích cest.
 
"Všichni jezdci jsou povinni absolvovat vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 metodou RT PCR před dostihem, které nesmí být v době zahájení dostihu starší než 48 hodin. Náklady na toto vyšetření budou všem jezdcům hrazeny Jockey Clubem ČR," informoval Jockey Club s tím, že se tato povinnost nevztahuje na osoby, které prokazatelně prodělaly Covid-19 a nemají příznaky.
 

Vizitka Simony Laubeové: Ani ve snu jsem nečekala, že se mi bude takhle dařit

 
U vstupu do areálu závodiště bude všem příchozím měřena teplota, další povinností je vyplnění "selfreporting formuláře". Osobám s teplotou vyšší než 37,5 °C bude umožněn vstup pouze se souhlasem lékaře pověřeného organizátorem.
 
Dosavadní favorité St. Legeru už startovali jinde
 
St. Leger se měl původně běžet v neděli 25. října. Zhoršování situace kolem Covidu-19 a zpřísňování vládních opatření však přiměly pražského pořadatele odložit poslední z pěti klasických dostihů na neurčito. Sousední Slovensko svůj St. Leger před týdnem zrušilo.
 
Řada špičkových tříletých vytrvalců mezitím kvůli termínové nejistotě dala přednost jiným dostihům. Vítěz Českého derby Opasan úspěšně změřil síly se staršími koňmi v Kincsem Díj, držitel slovenské modré stuhy Troop Commander získal třetí místo v St. Leger Italiano a Wellunca doběhla čtvrtá v maďarském St. Legeru.
 
Dosud posledním dostihem na českém území byla 11. října Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. Další dostihové dny plánované na druhou polovinu října a začátek listopadu byly postupně zrušeny. Jako poslední se pořádání svých akcí tento týden vzdaly Slušovice a Lysá nad Labem.
 
Sezona zásadně poznamenaná vnějšími okolnostmi začala 18. května v Mostě. Na osmi závodištích se uskutečnilo celkem 35 mítinků, složených z 286 dostihů. Do bojů na dráze zasáhlo 996 koní, objem letošních dotací činí 31,7 milionů korun. Průměr startujících koní na jeden dostih je 10,76.
 
 
Ilustrační foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE