reklama 11A

Slibný debut Dakoty v Lyonu, Domstürmer si možná řekl o cestu do Prahy

ikonka

Trenéři Václav Chaloupka, Dalibor Török a Josef Váňa v sobotu představili své potenciální naděje pro klasické dostihy ve Francii a Itálii, v Krefeldu vstoupil do sezony německý zájemce o tuzemské klasické dostihy Domstürmer.
24.04.2021 16:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Čtyři tříletí s přihláškou do Českého derby se v sobotu představili během necelých čtyř hodin na závodištích tří různých zemí. Zvítězit se sich nepodařilo ani jednomu z nich, ale jejich výkony nabídly zajímavý kontext pro dění v letošním klasickém ročníku.

Nejvýše zamířil ryzák Domstürmer, kterého v Hannoveru trénuje Bohumil Nedorostek pro majitele Holgera Renze. Odchovanec hřebčína Brümmerhof nastoupil jako outsider 72:1 do grupy 3 Dr. Busch-Memorial (1700 m, 40 000 eur) a po dostihu ze zadních pozic obsadil desáté místo, více než deset délek za jistým vítězem Best of Lips.

Adrie de Vries přestal ryzáka vyjíždět zhruba 100 metrů před cílem, kdy bylo jasné, že do souboje s nejlepšími nezasáhne. Domstürmer je hlášen do prvních dvou dostihů klasické trojkoruny v Česku i Německu, a tak není po debutu v Krefeldu vyloučena ani jeho účast ve Velké jarní ceně.

 

Čtěte také: Sepius pátý v Avenches, Hotchwaye nejspíš vypadl ze hry o klasiku

 

Z tříletků v českém tréninku v sobotu nejvíce zaujala hnědka Dakota z DS Pegas, která na závodišti Lyon Parilly zahájila kariéru čtvrtým místem v Prix Louis Dutel (2000 m, 16 000 eur). Dcera jedničkové vítězky Dorotky a polosestra druhého ze Zlaté spony tříletých Dark Suna se ve svižně rozběhnutém dostihu pohybovala kolem šesté příčky, na začátku cílové roviny se pod Ioritzem Mendizabalem vyvezla na špici a srdnatě bojovala až do cíle.

Stále "zeleně" působící svěřenkyni Dalibora Töröka sice v závěru udolala trojice soupeřů, ale na vítězku Marellu ze stáje barona Edouarda de Rothschilda ztrácela jen 1 1/2 délky.

V Nancy absolvoval třetí start v péči Václava Chaloupky hnědák Machinos, vlastnící stejně jako Dakota přihlášku do Českého derby. S beránky běžící reprezentant majitelky Hany Veselé se opět prezentoval hektickým projevem. Po startu Prix de la Federation des Courses de L’est (1950 m, 18 000 eur) přešel na špici a odskočil o několika délek. V cílové rovině Vendula Korečková chvíli hájila druhou příčku, ale v poslední stovce metrů se před Machinose dostali další koně a odsunuli ho na šesté místo, asi 4 1/2 délky od vítěze.

Na milánské San Siro se čtrnáct dní po svém letošním debutu na stejné dráze vrátila dvojice svěřenců Josefa Váni v barvách stáje KarBoBau s.r.o. Do derby přihlášený Persian Prince tentokrát se Silvanem Mulasem doběhl v dostihu nezvítězivších Premio Scuderia Ronchetto (2000 m, 12 100 eur) až devátý, jeho stájový kolega Quartius dopadl o tři příčky lépe.

Naprázdno vyšel zbytek výpravy DS Pegas v Lyonu Parilly. Sedmiletý Black Canyon ztratil uprostřed classe 3 na 2000 metrů pozici a Ioritz Mendizabal ho nechal daleko za polem pouze docválat do cíle, pětiletý Svenson nabral v závěru proutěných překážek na 3800 metrů ztrátu a s Alainem de Chitrayem obsadil vzdálené šesté místo.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE