reklama 11C

Sepius pátý v Avenches, Hotchwaye nejspíš vypadl ze hry o klasiku

ikonka

Trenéři Miroslav Nieslanik a Václav Luka mladší zahájili dostihově nabitý konec týdne v Avenches a Compiegne. Čeští zástupci včetně dvojice tříletých s klasickými ambicemi tentokrát skončili mezi poraženými.
23.04.2021 18:48  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Nejúspěšnějším z pěti koní v českém tréninku, kteří v pátek startovali v zahraničí, byl čtyřletý Sepius. Valach majitelky MUDr. Evy Nieslanikové doběhl s Milanem Zatloukalem pátý v dostihu na 2150 metrů ve švýcarském Avenchces. Koním s přihláškami do klasických dostihů se nedařilo.

Do Velké jarní ceny a Českého derby nominovaný Mike Majk, další svěřenec Miroslava Nieslanika, porazil v Avenches jen jednoho soupeře. V Prix des Espoirs na 1800 metrů obsadil šesté místo.

Mimo dotovaná umístění skončili i tři svěřenci Václava Luky mladšího ve francouzském Compiegne. Největší očekávání provázela do Velké jarní ceny přihlášeného Hotchwaye, který nastoupil do Prix Soissons (1400 m, 27 000 eur) pro tříleté nezvítězivší koně. Ryzák stáje Leram však v úvodu puloval a po zatočení do cílové roviny neměl Maxime Guoyn prakticky nic v ruce. Hotchwaye proběhl cílem na sedmém místě necelých 20 délek za vítězem a jeho klasické vyhlídky se zřejmě rozplynuly.

"Zdá se, že tam byl zdravotní problém. Musíme se ještě poradit, ale nejspíš ho čeká přestávka a kastrace," řekl po doběhu trenér Václav Luka.

Čtyřletá Crush On Me skončila pod Delphine Santiago s odstupem patnáctá v handicapu na 1600 metrů, o rok starší Fort Templier uzavřel při svém prvním startu v barvách Martina Bláha osmičlenný doběh classe 3 pro amatérské jezdce na 2000 metrů.

Foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE