reklama 11A

Riviéra zažila českou bombu 46:1. Siglo de Oro vyhrál v Cagnes-sur-mer

ikonka

Ekipě Ingrid Janáčkové Koplíkové, která se od ledna připravuje přímo v Cagnes-sur-mer, se podařil husarský kousek. Sedmiletý Siglo de Oro ze stáje Steffena Molkse ovládl jako outsider 46:1 classe 3 na 1600 metrů. V sedle byla samotná trenérka.
08.02.2022 15:44  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Pod prvním letošním českým vítězstvím ve Francii je podepsána Ingrid Janáčková Koplíková. V úterý odpoledne dovedla svého svěřence Siglo de Oro k jistému úspěchu v classe 3 Prix de Milan (1600 m, 20 000 eur) na mítinku v Cagnes-sur-mer. V Lysé nad Labem působící Janáčková Koplíková se tak raduje ze čtvrtého trenérského triumfu na francouzské půdě.

Sedmiletý hnědák německého majitele Steffena Molkse šel do svého třetího letošního dostihu na francouzské Riviéře jako outsider s kurzem 46:1 a bezezbytku využil nesené hmotnosti 53 kg. Po startu byl rychle na nohou, záhy se však přes něj dostali další koně a Janáčková Koplíková ho schovala na blízkou pátou pozici.

 

Čtěte také: Shakeel míří do chovu. Hvězda s dramatickým příběhem čeká v Bošovicích

 

V cílové rovině vytáhla hřebce do vnější stopy a zavelela k útoku. Na distanci přišel Siglo de Oro s rozhodujícím zrychlením, na které už nikdo nedokázal odpovědět. V cíli měl k dobru půldruhé délky a připsal si první vítězství v českém tréninku, celkově se prosadil popáté z 62 startů. V předchozích vystoupeních na mítinku obsadil osmou příčku na 1600 m a sedmou na 1300 m.

Naprázdno neodešel ani druhý český zástupce na úterních dostizích Mandarin. Čtyřletý hřebec majitelky Petry Čapkové finišoval čtvrtý v Quinté+ handicapu Prix du Lavandou (1600 m, 50 000 eur). V sedle s Ingrid Janáčkovou Koplíkovou ztrácel na vítěze Doctora Carla asi 6 délek a umístil se tak i ve svém druhém startu v Cagnes-sur-mer.

Foto: France Galop




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE