reklama 11D

Legenda všech legend. Tiger Roll nestárne, popáté okouzlil Cheltenham

ikonka

Na svatého Patrika dominovali v Cheltenhamu opět Irové. Druhý den festivalu vyhráli šest ze sedmi dostihů včetně Queen Mother Champion Chase prostřednictvím sedmileté klisny Put The Kettle On. Emocionálním vrcholem ale byl velký návrat Tiger Rolla.
17.03.2021 19:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

V posledních měsících se stále hlasitěji spekulovalo o ukončení jeho kariéry. Dvojnásobný vítěz Velké národní Tiger Roll však ve středu rázně umlčel všechny pochybovače, když potřetí v kariéře vyhrál Glenfarclas Cross Country Chase a popáté triumfoval na festivalu v Cheltenhamu.

Jedenáctiletý valach, jehož přípravu před dvěma týdny převzala od distancovaného Gordona Elliotta trenérka Denise Foster, skákal s velkou chutí a pod Keithem Donoghuem deklasoval zbytek pole o 18 délek. Bylo to jeho první vítězství od předloňské Velké národní.

"Nikdy nepodceňujte Tigera. Tohle je ten kůň, kterého vidíme doma. Je to legenda. Nebýt jeho, tak už bych nejezdil," prohlásil dojatý Donoghue.

 

Podcast s Lubošem Urbánkem: Skočil jsem telegrafní sloup a začal snít o dostizích

 

"Naprostá legenda! Po takovém výkonu ho nemůžeme poslat do penze. Mám radost za celý tým, moc to pro nás znamená. Mnozí ho po listopadovém zklamání v Cheltenhamu už odepisovali, ale dnes si to viditelně užíval. Rozdíl spočíval v půdě. V této fázi kariéry už ví, co má rád a co mu naopak nevyhovuje," řekl Eddie O’Leary, fungující jako manažer rodinné stáje Gigginstown House Stud.

Po škrtu z Velké národní by Tiger Roll nyní mohl zamířit do irského ekvivalentu. "Rozhodnutí neběžet v Aintree absolutně nelitujeme. Jeho rating je moc vysoko, nemůžete tyhle krosaře srovnávat s koňmi pro Gold Cup a on má stejnou známku jako Delta Work," dodal O’Leary.

Tiger Roll byl jedním z šesti irských vítězů na svatého Patrika. I druhý den festivalu pokračovala výborná forma trenéra Henryho de Bromheada, který sedlal vítězku Queen Mother Champion Chase Put The Kettle On a také v Ballymore Novices’ Hurdle úspěšného Boba Olingera.

Sedmiletá Put The Kettle On pod Aidanem Colemanem zdolala v dramatickém souboji o půl délky Nube Negru a vyhrála i svůj čtvrtý start v dějišti festivalu. Favorit Chacun Pour Soi finišoval třetí.

Trenér Willie Mullins si spravil chuť vítězstvím Monkfishe v Brown Advisory Novices’ Chase. Na překážkách dosud neporažený favorit však připravil zástupu svých fanoušků horké chvilky. V průběhu dostihu udělal několik skokanských chyb, když sledoval auto s kamerou či pořadatele rozestavené u překážek. Na posledním skoku se zase nesoustředil kvůli volnému koni bez jezdce. Paul Townend však velké škobrtnutí ustál a vyhrál o 6 1/2 délky před outsiderem Fiddlerontheroof.

"Myslím, že to byl nejvíce nervydrásající dostih, který jsem kdy sledoval," přiznal s úsměvem Mullins po svém 74. vítězství na festivalu.

Foto: Racing TV




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE