reklama 11A

Dámská jízda v Champion Hurdle. Honeysuckle vyhrála i po jedenácté

ikonka

Rachael Blackmore vyhrála jako první jezdkyně historie Champion Hurdle. Na neporažené Honeysuckle zajela výborný dostih, korunovaný závěrečnou převahou o 6 1/2 délky. Matka vítězné klisny se narodila v Německu, kde ji trénoval Pavel Vovčenko.
16.03.2021 18:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

Bez charakteristické atmosféry a proslulého "Cheltenham roar", ale se strhujícími doběhy a sérií irských úspěchů začal v úterý National Hunt Festival v Cheltenhamu. Hlavní hrdinkou prvního dne největšího překážkového mítinku světa se stala Rachael Blackmore, která v sedle favoritky Honeysuckle ovládla jako první žena v historii Unibet Champion Hurdle.

Sedmiletá klisna trenéra Henryho de Bromheada a majitele Kennetha Alexandera nepoznala přemožitele ani při jedenáctém oficiálním startu kariéry a dominovala lehce o 6 1/2 délky před Sharjah a loňskou vítězkou Epatante.

"Je to naprosto úžasné. Abych řekla pravdu, nemám slov. Opravdu nemám. Nemůžu uvěřit, že jsme právě vyhráli Champion Hurdle," kroutila hlavou 31letá Blackmore. Navzdory absenci diváků se jí po doběhu dostalo velkých ovací aspoň od těch, kdo mohli být přítomni.

 

Čtěte také: Slušovice potvrdily zájem pořádat dostihy, požádají o podporu JC ČR

 

Honeysuckle, která v únoru vyhrála Irish Champion Hurdle, měla ideální průběh dostihu na pozici. Za předposlední překážkou přišla s rozhodujícím nástupem a bez větších problémů odskočila zbytku pole. Stala se tak šestou vítěznou klisnou v historii dostihu a třetí za posledních pět let.

"Je velmi dobře jezditelná a když víte, že máte pod sebou takový motor, je velmi lehké projít dostihem," dodala Blackmore.

Matkou Honeysuckle je Landova dcera First Royal, která běhala v tréninku Pavla Vovčenka a dvakrát se umístila v listed proutěnkách v Baden Badenu.

Tři ze čtyř dostihů Graded1 v úterý vyhráli irští koně. Kromě Honeysuckle se prosadili i Appreciate It a Black Tears, jediným domácím vítězem na nejvyšší úrovni byl Shishkin v Sporting Life Arkle Challenge.

V jednu chvíli se dokonce zdálo, že všechny vrcholy dne se stanou kořistí sázkových favoritů. Černý den bookmakerů však v poslední chvíli zhatila sedmiletá Black Tears, která v Close Brothers Mares’ Hurdle o hlavu zdolala favorizovanou Concertistu.

 

Krátce ze zahraničí

 

Dostihy v Baden Badenu jsou zachráněny, pořadatelství na závodišti Iffezheimu se ujme nově zformovaná iniciativa Baden Galopp, v níž se angažují i místní podnikatelé a radnice. V tiskové zprávě to oznámil starosta Iffezheimu Christian Schmid. "Tradice žije dál, budoucnost dostihů je vyřešena," uvedl s tím, že pronájem areálu novému pořadateli začíná 1. dubna. Za Baden Galopp stojí Peter Gaul a Stephan Buchner, které podporuje skupina regionálních podnikatelů a dražební společnost BBAG. Podrobnosti o smlouvě zatím nebyly zveřejněny, Schmid však zdůraznil nutnost investic do provozu areálu. Hlavním letošním cílem bude uspořádání mítinku “Grosse Woche” s Velkou cenou Badenu.

Foto: Racing TV




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE