reklama 11A

Quinze de la Rose zaskočil Francouze, na měkku dominoval start - cíl

ikonka

Žokej Jan Faltejsek a trenér Zdeněk Seménka slaví cenný úspěch. Jejich Quinze de la Rose ve středu dotáhl do vítězného konce velké sólo v Grand Steeple-chase d'Aix les Bains a vybojoval svůj premiérový úspěch na francouzské půdě.
14.07.2021 19:04  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Jakékoli vítězství českého koně ve Francii je událost hodná pozornosti. Způsob, jakým ve středu triumfoval devítiletý valach Quinze de la Rose s Janem Faltejskem na závodišti Aix-les-Bains, však připomínal téměř exhibici.

S kursem 21:1 odskakující svěřenec Zdeňka Seménky ovládl stylem start - cíl Grand Steeple-chase d’Aix les Bains (4300 m, 35 000 eur) a ani na okamžik nepřipustil, že by mohl zvítězit někdo jiný.

Faltejsek poslal ryzáka majitelky Evy Píšťkové na měkké dráze hned po startu na špici a zpočátku nikam nespěchal. Ve druhé třetině dostihu však zrychlil a místy odskočil soupeřům o dobrých osm délek.

 

Podcast o Galileovi: Jaké je dědictví hřebce, který si podmanil Evropu

 

Kilometr před cílem bylo jasné, že zbytek pole bude mít problém suverénně skákajícího valacha chytit. Při točení do cílové roviny se Faltejsek ohlédl, zkontroloval náskok a za poslední z devatenácti překážek svého partnera jednou upozornil bičíkem. Quinze de la Rose ale běžel svůj vlastní dostih a v cíli měl na druhou Risky Star 4 1/2 délky k dobru.

Ve Francii se dosavadní italský specialista prosadil poprvé, celkově to bylo jeho osmé vítězství z 21 překឡkových startů. Zároveň překonal hranici dvou milionů korun na vyběhaných dotacích.

Zbylým českým zástupcům ve Francii se tentokrát nedařilo. Trenér Josef Váňa mladší a stáj Scuderia Aichner SRL poslali dvojici Prouchki a Volunteers do Dieppe, oba pětiletí však byli ve steeplechase na 3900 metrů zadrženi ještě před závěrečnou fází dostihu.

Šestiletý Billabong Cat ze stáje Leram nastoupil v Longchamp do classe 2 na 1600 metrů, v 50 000 eury dotovaném handicapu však nabral výraznou ztrátu na čelní koně a pod Mickaelem Barzalonou nakonec obsadil poslední patnácté místo.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE