reklama 11D

Proklikejte si šampiony 2020: Nagano Gold, Hegnus i hattrick Mr Righta

ikonka

Dodatečnou tečkou za minulou sezonou se v neděli stalo vyhlášení výsledků výroční ankety Jockey Clubu ČR. Koně roku 2020 Nagano Golda jsme vám představili už v nedělním profilu, dařilo se i Hegnusovi či nestárnoucímu sprinterovi Mr Rightovi.
26.04.2021 10:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Před televizními kamerami byl v Chuchle Areně Praha vyhlášen Koněm roku 2020 Nagano Gold. Sedmiletý hřebec Syndikátu V3J získal v tradiční anketě dostihových aktérů, odborníků a novinářů 48 ze 71 hlasů, což znamenalo 10 bodů za anketu a v součtu s 8 body za výsledky na dráze to stačilo na pohodlnou obhajobu titulu z roku 2019.

Jak uvedl Jockey Club ČR v neděli večer v tiskové zprávě, zbylé dva body za anketu obdržel s 11 hlasy vítěz loňského derby Opasan. Celkově tak skončil s šesti body na děleném druhém místě s Northerly Windem a Troop Commanderem.

 

Profil Koně roku 2020: Nagano Gold letos možná odejde do chovu, říká Luka

 

Nagano Gold dominoval také mezi staršími koňmi a potřetí byl vyhlášen šampionem vytrvalců. Dobře si vedl také Hegnus, který je šampionem krosařů i nejlepším koněm českého chovu. Mr Right slaví hattrick jako nejlepší sprinter, Ignacius Reilly se stal šampionem mílařů. Mezi tříletými získali šampionské tituly Opasan a Eternity.

Kůň roku a držitelé dalších čtyř titulů stojí v bošovické stáji Václava Luky, tři ze čtyř překážkových ocenění posbíral trenér Radek Holčák. Z majitelů mají více než jednoho šampiona Syndikát V3J, Dr. Charvát a František Ševců.

Vyhlášení loňských šampionů zásadně ovlivnila pandemie covidu-19 a související opatření, kvůli nimž nemohl proběhnout Galavečer českého turfu. Kůň roku 2020 tak byl vyhlášen v nejpozdnějším termínu historie ankety, výsledky jednotlivých kategorií oznámil Jockey Club ČR pouze online.

Podrobnější výsledky anket si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.

 

Ozvěny dostihového víkendu:

Mr Right psal v Gomba handicapu historii. Rate konečně ukázal srdce

Čtyři vítězství včetně dvou grupových. Faltejsek čaroval v Miláně

Slibný debut Dakoty v Lyonu, Domstürmer si možná řekl o cestu do Prahy

 

Zdroj: tisková informace Jockey Clubu ČR

Foto: Pavla Pechmanová, Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE