reklama 11A

Při MČR pony ve Zduchovicích se rozdávají medaile. Slaví nejen Abíková

ikonka

První mistrovské medaile pro děti na pony za rok 2021 se v Jezdeckém centru Zduchovice rozdávaly již v pátek. Drezurně skokový šampionát vyhrála Aneta Valeriánová, v sobotu se radovala z titulu Ema Abíková a v týmové soutěži také Středočeši.
21.08.2021 14:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
PRÁVĚ TEĎ
| FANCLUB
reklama 12C

 
Mistrovství České republiky v jízdě na pony 2021, které se skládalo z drezurní zkoušky a dvou skokových kol, vyhrála Aneta Valeriánová v sedle Siriuse 11, která celou soutěž dokončila s 13,83 kladnými body. 
 
Druhé místo v této smíšené kategorii dětí ve věku od 8 do 10 let na pony S + A obsadila Anna Kudličková v sedle Palinera 1, jež obdržela 13,7 bodů. Bronzovou medaili získala Ellen Chromčáková s Dorinkou, jejíž bodové skóre bylo 13,53 bodů.
 
V sobotu vyvrcholil jako první šampionát ve skákání věkové kategorie 8 až 10 let na pony do 135 centimetrů KVH. V té nenašla přemožitele Ema Abíková s Jop Je D s 5 desetinami bodu, která tak jistě udělala radost svému otci Jaroslavu Abíkovi. Ten se nedávno stal seniorským mistrem České republiky ve všestrannosti. 
 
Stříbro si v této skupině odvezla ze Zduchovic Emma Dohnalová na valachovi Floris PCM. Na ve třech kolech nasbírala 6 desetin bodu. O dvě více měla Anna Kudličková s Poly 6 a umístila se tak třetí. 
 
Brzy odpoledne byla vyhodnocena také soutěž družstev na pony do 135 centimetrů KVH. V té proběhlo napínavé rozeskakování o všechny tři cenné kovy. Ze zlata se nakonec radovali členové týmu Střední Čechy 1 ve složení: Jasmína Vášáryová a Beruška 4, Marie Maláková a Sněhurka / Glen Snow, Sofie Šafratová a Dollom Cassino, Kateřina Karásková a Safietje. 
 
Druzí byli v soutěži družstev zástupci Severní Moravy 2: Terezie Dušková s Merci 8, Sophie Urbanová s Annabelle, Tereza Lampártová s Diego 12 a Marie Anastázi Hošáková s Armani 9. Třetí stupínek obsadili jezdci týmu Východní Čechy 1: Nikola Hlavatá s My Grave II, Daniela Nosálová s Ginger Babe, Natália Vítková s Shadow 7 a Lucie Kodytková s Taylor 2. 
 
Program mistrovství ČR pony ve Zduchovicích pokračuje v sobotu až do podvečerních hodin drezurními soutěžemi, zbývající skokové kategorie vyvrcholí v neděli. Průběh závodů vysílá živě EquiTV.
 
Foto: Josef Malinovský a Jan Matuška



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE