reklama 11B

Premiéra Global Champions v New Yorku. Diváci do arény poplují po řece

ikonka

Poprvé v historii parkurové série Global Champions zamíří její účastníci do New Yorku. Město zvané „Big Apple“ se stane dějištěm posledního kola před pražským GC PlayOffs. Rozhodne se tam o šampionovi soutěže jednotlivců pro sezonu 2019.
24.09.2019 14:31  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B


Newyorský ostrov Governors Island, jenž leží nedaleko světoznámého památníku se sochou Svobody, se stane dějištěm osmnáctého kola seriálu Global Champions. Diváci, kteří se přijedou podívat na nejlepší koně a jezdce světa, se tak musí vybavit lodním jízdním řádem, aby se do areálu, kam je vstup zdarma, dopravili.

První parkur čeká sportovce v pátek 27. září v 12:30 hodin. Půjde o zahajovací dvoufázovou stopětačtyřicítku, kterou, stejně jako další kurzy, připraví Uliano Vezzani. V odpoledních hodinách se rozjede týmová soutěž Global Champions League. První kolo bude dosahovat výšky do 155 centimetrů a manažerka Pražských lvů Jessica Kürten bude vybírat dvě jména z trojice Niels Bruynseels, Marco Kutscher a Marc Houtzager.

Druhé dějství soutěže družstev je na programu v sobotu od 12:30 hodin. Tím budou naposledy před GC PlayOffs, jež hostí Praha od 21. do 24. listopadu, rozděleny body do tabulky týmové túry. Během pražské galashow světového parkuru se představí všech šestnáct družstev, přičemž celky postavené do čtvrtého místa budou mít při vyřazovací soutěži výhodu přímého postupu do semifinále. V čele se drží St. Tropez Pirates před Shanghai Swans, London Knights a Madrid in Motion. Pražští lvi jsou na devátém místě.

Dalším vrcholem mítinku v New Yorku bude Longines Grand Prix. Ta se pojede v sobotu 28. září od 16:00 hodin a rozhodne o konečném pořadí bodování jednotlivců. V sobotu v podvečer tak bude svět znát šampiona Longines Global Champions Tour roku 2019. Vítěz Grand Prix navíc uzavře kompletní sestavu osmnácti účastníků takzvané Super Grand Prix, která se pojede v rámci GC PlayOffs.

Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast zajistil belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. 

Velkou cenu Monaka vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do Prahy zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj post mu přenechala Dani G. Waldman, jež už má kvalifikaci ze Šanghaje. V Londýně vyhrál Ben Maher. Ten už postup získal v Cascais, takže se z jízdenky do Prahy radoval Shane Sweetham z Irska, jenž byl druhý. Belgičan Olivier Philippaerts obsadil druhé místo v Grand Prix Valkenswaardu, ovšem její vítěz Maikel van der Vleuten už postoupil z monackého kola, a tak umožnil start v Super Grand Prix právě Philippaertsovi. Šestnáctým postupujícím je Brazilec Marlon Módolo Zanotelli, jenž skončil druhý v Římě. Pozici mu přenechal kvalifikovaný Ben Maher. V St. Tropez triumfovala Jessica Springsteen z USA.

Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs jsou na adrese www.pragueplayoffs.com.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE