reklama 11A

Série Global Champions je v plném proudu. Prague Lions míří do Cascais

ikonka

Špičkoví parkuroví jezdci, kteří se účastní seriálu Global Champions, se nezastaví. Jen týden po 8. kole, jež hostil Stockholm, se přesouvají do portugalského Cascais. Za tým Prague Lions tam nastoupí Niels Bruynseels, Wilm Vermeir a Marco Kutscher.
19.06.2019 13:38  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Dvojice belgický jezdců Niels Brunyseels a Wilm Vermeir bude startovat v devátém kole Global Champions za družstvo Pražských lvů. Doplní je německý reprezentant Marco Kutscher. 
 
Tentokrát se nejlepší jezdci a koně světa představí na tradičním místě, kde se závody této série konají už řadu let, a to v portugalském přímořském letovisku Cascais. Zahajovací parkur okusí účastníci ve čtvrtek 20. června, kdy pojedou od 18.00 hodin stopětačtyřicítku na čas. 
 
První těžká prověrka je čeká tentýž den. V 21.00 startuje úvodní část týmové soutěže Global Champions League. Pátek bude patřit rámcovým soutěžím až do 150 centimetrům a vrcholem pak bude sobotní program. Od 18.00 hodin nastoupí dvojice k druhému kolu ligy. To slouží zároveň jako kvalifikace do Grand Prix, jež se rozběhne o tři a půl hodiny později. Překážky obou sobotních soutěží budou dosahovat výšky 160 centimetrů a autorem kurzů bude německý stavitel Frank Rothenberger. 
 
Týmovému hodnocení aktuálně kralují jezdci Shanghai Swans, kteří mají v tabulce 160 bodů. Druzí jsou s odstupem dvanácti bodů Miami Celtics a na třetí místo se po švédském mítinku posunuli Madrid in Motion, kteří mají 145 bodů. Pražští lvi jsou jedenáctí. Sezonu Global Champions League uzavře pražská galashow světového parkuru Global Champions PlayOffs. Koná se koná 21. – 24. listopadu v O2 areně a všech šestnáct celků, které jsou ve hře, při ní změří síly ve speciální vyřazovací soutěži.
 
Výjimečná bude také Super Grand Prix, jež se odehraje tamtéž. Je otevřená pouze vítězům jednotlivých Velkých cen v roce 2019. Fanoušci uvidí s jistotou i minimálně jednoho z členů Prague Lions. Niels Bruynseels si zajistil postup, když vyhrál s Ganciou de Muze Grand Prix v Cannes. 
 
Účast mají jistou také francouzský jezdec Julien Epaillard, který vyhrál v sedle Usual Suspect d´Auge úvodní letošní Grand Prix v katarském Dauhá. V Mexico City zvítězil belgický reprezentant Jérome Guery s hřebcem Quel Homme de Hus a v Miami si postup do Prahy zajistil další Belgičan Pieter Devos, jenž si dojel pro první místo v sedle hnědáka Claire Z. V asijském kole v Šanghaji triumfovala izraelská dvojice Danielle Goldstein a Lizziemary. Madridskou Grand Prix ovládl Švýcar Martin Fuchs s Chaplinem a dalším účastníkem je Němec Daniel Deusser, jenž se s koněm Jasmien vd Bisschop stal vítězem Grand Prix Hamburku. Prozatím poslední vstupenku do Prahy získal Švéd Peder Fredricson, jenž vyhrál s koněm H&M All In ve Stockholmu.
 
Kompletní informace včetně výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách GC Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com
 
Foto Mario Grassia/LGCT




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE