reklama 11D

Pospíšil: Některá navýšení sazebníku ČJF jsou nešťastná. Chci diskuzi

ikonka

Jedním ze dvou kandidátů na předsedu severočeského oblastního výboru ČJF je Ondřej Pospíšil. Hovořili jsme s ním nejen o tom, s jakými cíli se o tuto funkci uchází, ale také o novém sazebníku poplatků České jezdecké federace.
19.01.2023 17:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Ondřej Pospíšil se rozhodl kandidovat na pozici předsedy oblastního výboru Severočeské oblasti České jezdecké federace. Tuto funkci vykonává doposud Pavel Studnička, dalšími členy jsou Daniela Ledlová, Michaela Pavlisová a Hana Sirotková. Na kandidátce pro volební konferenci, která se uskuteční 24. ledna, figurují Zuzana Janatová, Petr Koželuh, Daniela Ledlová, Klára Pospíšilová a Hana Sirotková. O post předsedy se vedle Pospíšila uchází ještě Petra Svobodová. 
 
„Důvod mé kandidatury na předsedu oblasti byl jednoduchý. Pokud jsem s něčím nespokojený, tak jediná cesta, jak něco změnit, je začít se tomu trochu věnovat. Tím pádem jediná možnost, jak změnit fungování naší Severočeské oblasti, je kandidovat na předsedu,“ konstatoval v úvodu rozhovoru pro EquiRadio Ondřej Pospíšil. 
 
Co konkrétně mu na současném vedení oblasti vadí, to nechtěl příliš podrobně rozebírat. „Nechtěl bych úplně hanit práci našeho předchozího oblastního výboru, ale těch věcí, se kterými nejsem úplně spokojený, je malinko víc. Nelíbí se mi úplně práce se začínajícími jezdci a mladými lidmi, dětmi a juniory. Nelíbí se mi to, kam jsme se dostali ohledně závodišť v severních Čechách a myslím si, že je potřeba malinko zvednout celkově úroveň reprezentování naší Severočeské oblasti,“ vysvětluje. 
 
Na dění v České jezdecké federace se dívá nejen z pozice provozovatele jezdeckého areálu a pořadatele závodů, ale také z pozice aktivního jezdce a rodiče. „K jezdectví se snažím vést i své děti. Letos jsem absolvoval obě dětská a juniorská mistrovství České republiky pro pony i velké koně, a když se podíváme na pony kategorii, tak tam při slavnostním nástupu, kdybych nedodal své čtyři děti, tak tam šli ve dvou. To není úplně ten správný směr. Když se podíváme na naší Severočeskou oblast, v seniorské kategorii máme vynikající výsledky. Nezapomeňme, že máme mistryni České republiky ve skocích a seniorské družstvo skončilo na druhém místě. Toto všechno je práce předchozích výborů, a ne toho posledního, protože členská základna dětí ubývá a já si myslím, že to bylo nesystematickou prací s nimi a špatným vedení shora,“ uvádí několik příkladů, s čím není spokojen.
 

Čtěte také: Severočeskou oblast ČJF čekají změny ve vedení. Pavel Studnička končí

 
Pokud bude zvolen předsedou oblastního výboru, má několik cílů. „Tím hlavním by bylo zlepšení kvality závodišť v severních Čechách. Dále zvětšení severočeské základny a práce s dětmi, juniory a s amatéry,“ konstatoval. 
 
Ve vysílání EquiRadia se vyjádřil i k neutuchající diskuzi kolem sazebníku poplatků České jezdecké federace. „Sazebník nyní hýbe celou Českou republikou. Na druhou stranu patři velké uznání Radku Roučovi, protože za celá léta nedokázal takhle nikdo spojit veřejnost proti prezidentovi,“ uvedl s dovětkem, že jde samozřejmě o nadsázku. 
 
„Vnímám to tak, že bylo potřeba poplatky zvednout. Samozřejmě nejsem v pohodě s tím, jak se zvedly, o jakou výši a kde všude se zvedly. Některá navýšení jsou podle mě až nešťastná. Nadáváním na sociálních sítích se nic nezmění, je potřeba vyvolat diskuzi. To je také jeden z důvodů, proč právě chci kandidovat na předsedu, abych mohl třeba přimět tu ‚Prahu‘, aby s námi o tomto diskutovala a případně přimět je, aby některá rozhodnutí změnila,“ pokračuje Ondřej Pospíšil k ožehavému tématu.
 
„S Radkem Roučem se známe, tykáme si, ale zaslechl jsem, že jsem nějaký spojenec Prahy anebo jsem dokonce nasazen tímto Výkonným výborem. To samozřejmě není vůbec pravda. Tím, že se s Radkem známe, tak ta případná jednání by byla o to pikantnější. Já se budu snažit komunikovat, vyvolat diskusi a přimět vedení, aby některé poplatky změnily, snížily nebo úplně zrušily. Zastávám názor, že je potřeba ctít stanovy. Pokud stanovy umožňují některá rozhodnutí revokovat a radní nebudou chtít diskutovat o snížení nebo zrušení některých poplatků, tak si myslím, že radním nezbyde nic jiného a nemyslím si, že revokace je špatný krok,“ přiblížil svůj pohled na věc.
 
„Chtěl bych poprosit naše členy, aby přišli na schůzi, protože pokud chceme něco změnit, tak je potřeba se sejít a tu změnu si zkusit prosadit. Na předsedu oblasti jsme kandidáti zatím dva. Jeden kandidát u kormidla ty čtyři roky byl a druhý chce změnu,“ dodal v rozhovoru pro EquiRadio, které publikovalo také rozhovor s druhou kandidátkou Petrou Svobodovu. 
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }