reklama 11D

Pardubice ukázaly "tréninkový Taxis", kluziště se rozebere v březnu

ikonka

Závodiště Pardubice jedná o novém sponzorovi Velké pardubické a chystá se demontovat mobilní ledovou plochu v cílové rovině. Pořadatel slibuje, že se veškeré revitalizační práce v okolí tribuny stihnou do zahajovacích dostihů 8. května.
08.03.2019 15:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Mnoho let platilo, že Taxisův příkop se překonává pouze jednou v roce při Velké pardubické a není možné ho skákat v tréninku.
 
Na tom se sice nic nezmění ani v roce 2019, ale pardubické závodiště v tomto směru chystá jednu zajímavou novinku. V těchto měsících vzniká nová překážka, které se v Pardubicích pracovně říká “tréninkový Taxis”, oznámil Dostihový spolek v tiskové zprávě.
 
"Za živým plotem bude opticky vymezena vzdálenost příkopu za skutečným Taxisem. Jde nám o to, aby si koně natrénovali odskok, který na Taxisu není označen bílým bidlem jako na jiných překážkách, a aby uměli vyvinout dostatečnou energii k bezpečnému překonání příkopu," popisuje nový skok správce dráhy Jiří Janda.
 
Pardubické závodiště nyní čeká klíčová fáze roku - příprava na dostihovou sezonu, jejíž součástí bude vedle sekání trávy a zastřihávání živých plotů také březnová demontáž ledové plochy Zimního sportovního parku na dráze naproti hlavní tribuně.
 

Čtěte také: Neodepisujte exdostihové koně. Jsou úžasní i v pólu, říká slavný Brit

 
Poté začnou revitalizační práce prostoru před tribunou. Hotové musí být do 8. května, kdy se koná zahajovací den pardubické dostihové sezony.
 
"S kompletní revitalizací všech prostor po Zimním sportovním parku a prostoru před tribunou D projekt počítal od samého začátku, a to po technické i finanční stránce. Rozpočet byl schválen radou města už na podzim," uvedl místopředseda Dostihového spolku Martin Korba.
 
Pořadatel se podle svých slov snažil s dodavatelem ledové plochy najít řešení, které by co nejméně zatížilo dráhu. Zemní práce při instalaci ledové plochy podle něj do cílové roviny nezasáhly, neboť kluziště stálo na vrstvě písku.
 
"Jakmile se odkryje vrstva písku po ledové ploše, stanoví se postup dalších prací podle jedné z variant, které máme připravené," dodal Korba.
 
Město Pardubice zároveň potvrdilo na své facebookové stránce, že vede rozhovory se společností Lokotrans o financování Velké pardubické a další spolupráci. Jednání mají pokračovat v příštím týdnu.
 
 
Foto: Dostihový spolek Pardubice




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE