reklama 11B

Poláci v Baborówku vyhráli. Češi o olympiádu zabojují mezi jednotlivci

ikonka

Polští reprezentanti v jezdecké všestrannosti po čtyřech letech opět slaví postup týmu na olympijské hry. V kvalifikační soutěži CCIO4*-L v Baborówku neměli rovnocenného soupeře. Češi budou dál bojovat o postupová místa do Paříže mezi jednotlivci.
21.05.2023 18:02  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Mezinárodní závody CCIO4*-L v polském Baborówku uzavřel nedělní parkur, v němž Miroslav Trunda s Trnkou-Ruf inkasoval osm trestných bodů po dvou chybách a Matěj Sukdolák na Qaidovi chyboval jednou. Skončili tak na devátém, respektive osmém místě. „Jedna z těch dvou chyb byla zbytečná, ale jinak na to, jak byla kobyla unavená, tak skákala výborně, takže já jsem spokojen,“ konstatoval Trunda ve vysílání EquiRadia.
 
„Při parkuru jsem si nechal Qaida moc rozeběhnout a z toho pak přišla chyba. Jinak si myslím, že jsem to odjezdil dobře a Qaid skákal výborně. Hlavně po tom sobotním krosu jsem spokojen, že jsme to takto dojeli,“ shrnul Matěj Sukdolák, který by rád v letošní sezoně na čtyřhvězdičkových závodech startoval častěji.
 

Psali jsme: Poláci mají Paříž téměř jistou. Sukdolákovi s Qaidem se kros vydařil

 
Jeho zkušenější kolega Miroslav Trunda je rozhodnut bojovat o důležité olympijské body i při dalších kvalifikačních závodech a bude doufat, že stejně jako před Tokiem, tak i tentokrát na něj vyjde jedna ze dvou postupových pozic do Paříže mezi jednotlivci. „Zatím to jde podle předpokládaného scénáře. Poláci vyhráli, ale naštěstí nikdo z Maďarů ani Bulhar dnes nebrali žádné body do olympijského žebříčku. Maďar byl až šestý, ale body se přidělovaly do čtvrtého místa a tam byli jen Poláci, kteří se nám budou škrtat, jelikož mají kvalifikovaný tým. Teď se musíme nasbírat co nejvíce bodů na dalších závodech,“ zmínil v rozhovoru pro EquiRadio s tím, že by určitě řád absolvoval ve Strzegomi čtyřhvězdičkovou dlouhou soutěž týden před mistrovstvím Evropy, kde by nemusela být příliš silná konkurence právě kvůli tomu, že se další jezdci budou chystat na evropský šampionát.
 
Vítězem CCIO4*-L v Baborówku se stal v rámci individuálního hodnocení Jan Kaminski s Jardem, druhý skončil Mateusz Kiempa na Libertině, třetí byla Malgorzata Korycka s Canvalencií a čtvrtý Pawel Warszawski na Lucindě Ex Ani 4. Pátou umístěnou polskou dvojicí byla Wiktoria Knap a Quintus 134. Maďar Imre Tóth se umístil s klisnou Zypresse 8 šestý a sedmý řádek výsledkové listiny patřil Petarovi Marchevu s hřebcem Gaskonem reprezentující Bulharsko. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Jezdeckého festivalu Baborówko
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }