reklama 11D

Sukdolák a Trunda absolvovali drezury v Baborówku. Poláci mají převahu

ikonka

V pátek odpoledne odstartovala v polském Baborówku soutěž CCIO4*-L, která je olympijskou kvalifikací pro týmy v divizi C, do níž patří i Česká republika. Ta však po odstoupení Miloslava Příhody má jen dva zástupce. Výborně si vedli domácí jezdci.
19.05.2023 17:21  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Do páteční drezurní zkoušky při CCIO4*-L v polském Baborówku nastoupilo celkem dvanáct dvojic, z nichž šest reprezentuje Polsko, tři Maďarsko, dvě Českou republiku a jedna Bulharsko. V boji o olympijskou kvalifikaci tak zůstaly pouze dva týmy – Polska a Maďarska, přičemž domácí mají jako jediní výhodu v tom, že mohou ve čtyřčlenné sestavě nejhorší výsledek škrtat.
 
Po úvodní zkoušce jsou na předních příčkách hned čtyři Poláci. Vede Pawel Warszawski s klisnou Lucinda Ex Ani 4 s 29,7 body, druhý je po zisku 31,4 bodů Jan Kaminski s valachem Jardem a třetí Mateusz Kiempa na klisně Libertině, jenž má rovných 32 bodů. Na čtvrtém řádku figurují Wiktoria Knap a Quintus 134 s 33,5 body. Na páté až sedmé pozici jsou všichni tři maďarští reprezentanti – Imre Tóth, Noémi Viola Doerfer a Balázs Kaizinger. 
 
Matěje Sukdoláka na Qaidovi ohodnotili rozhodčí 42,2 body, což pro něj znamená průběžné desáté místo. „Stále trochu bojujeme s klidností v obdélníku. Není to tak uhlazené, jako bychom to chtěli vidět. Nic méně samotné cviky jsme měli docela dobré. Mám dobrý pocit, i když tam chyby byly. Zajel jsem to, neudělal jsem omyl a už se těším na zítřek,“ uvedl český reprezentant v rozhovoru pro EquiRadio. Miroslav Trunda s Trnkou-Ruf obdržel 43 bodů a je před sobotním krosem dvanáctý. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Jezdeckého festivalu Baborówko
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }