reklama 11D

Nové túry při CSI3*-W Olomouc. Pětidenní mítink přináší řadu novinek

ikonka

Program mezinárodních parkurových závodů J&T BANKA CSI3*-W v Olomouci je letos ještě pestřejší než v předchozích letech. Šestý ročník mítinku pořádaného olomouckým Equine Sport Centrem nabídne více soutěží. Rozroste se totiž o další soutěžní den.
28.03.2019 13:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Již od středy 19. června ožije areál v Lazcích v Olomouci dalšími závody CSI3* zařazenými do série Světového poháru. Je to poprvé v šestileté historii akce, co bude probíhat po dobu pěti dní. Toto rozšíření dovoluje do programu zařadit více soutěží.
 
Novinkou je Elite Tour pro seniory, která čítá tři parkury s výškou překážek maximálně do 115 cm, což umožňuje okusit atmosféru významného mezinárodního mítinku také jezdcům s nižší výkonností. Poprvé se také bude skákat při Bronze Tour na výškách 120 až 125 cm.
 
Tradičně jsou pak zařazeny Silver Tour, Gold Tour a Diamond Tour. Poslední jmenovaná túra zahrnuje soutěže nejvyšší obtížnosti a jejím vrcholem bude nedělní Grand Prix FEI World Cup s překážkami do 160 cm. Kromě toho, že jezdci mohou vybojovat důležité body do Světového poháru, budou bodovat také do žebříčku Mezinárodní jezdecké federace FEI Longines Rankings, a to hned ve čtyřech soutěžích. V neposlední řadě jim úspěšný start ve Velké ceně pomůže na cestě za kvalifikací na mistrovství Evropy 2019 v Rotterdamu a na olympijské hry v Tokiu v roce 2020. 
 
Organizátor každoročně nezapomíná ani na mladé talenty. Nechybí obvyklé kategorie CSIJ pro juniory a CSIU25 pro jezdce ve věku do 25 let. Juniorská Velká cena slouží jako kvalifikační soutěž pro letošní mistrovství Evropy konané v nizozemském městě Zuidwolde. Rovněž mladí jezdci mohou využít olomoucké závody jako kvalifikaci na evropský šampionát, a to ti, co se zúčastní Grand Prix v rámci CSIU25. Vítěz této soutěže zařazené zároveň do série European Youngster Cupu získá také přímou vstupenku do finále tohoto seriálu, jež bude v prosinci 2019 hostit Salzburg. 
 
Zakladatel European Youngster Cupu Rudolf Hindelang každoročně pracuje na zvyšování úrovně a prestiže tohoto seriálu, a to se mu daří. Mezinárodní jezdecká federace FEI letos premiérově uznala EYC Grand Prix jako soutěž, z které se budou mladým sportovcům započítávat body do žebříčku Longines Rankings. 
 
Na své si přijdou také jezdci, kteří se věnují výcviku mladých koní. Pro ně je připravená speciální kategorie CSIYH1*. Je otevřená pro šesti a sedmileté koně. 
 
Celkem je v rozpisu závodů čtyřiadvacet soutěží, z kterých si dokáže vybrat široká základna jezdců pohybujících se v mezinárodním sportu. Do světového žebříčku jsou započítávány čtyři z nich. 
 
Díky tomu si na závody J&T BANKA CSI3*-W do Olomouce najdou cestu ve dnech 19. až 23. června i tisíce diváků, kteří tam každoročně vytváří jedinečnou kulisu. Více informací najdete na adrese www.csiolomouc.cz.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE