reklama 11B

Skokový světový pohár v Olomouci bude o den delší a opět s J&T Bankou

ikonka

Šestý ročník mezinárodních závodů v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W Olomouc se uskuteční v Equine Sport Centru ve dnech 19. až 23. června. Ze čtyřdenního mítinku se tak stává pětidenní. Příležitost dostanou nově jezdci a koně na nižší úrovni.
05.02.2019 13:31  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
„Je nám potěšením konstatovat, že s J&T Bankou, jakožto s generálním partnerem parkurového světového poháru v Olomouci, jsme podepsali další spolupráci nejen na letošní ročník, ale i na sedmý ročník, který se odehraje v roce 2020,“ prozradila ředitelka olomouckého Equine Sport Centra Michaela Smrčková.
 
Zatímco v předešlých pěti letech se při parkurových závodech J&T BANKA CSI3*-W Olomouc skákalo čtyři dny, letos to bude o den více. „Díky navýšení soutěžních dnů budeme moci zařadit kategorii soutěží na výšce překážek 110 až 125 centimetrů a přilákat tak do Olomouce nové tváře,“ říká ředitelka závodů Klára Damborská. „Počty závodů v mezinárodním kalendáři stoupají, a to především díky oblibě dlouhodobějších túr, a tak může množství účastníků při jednotlivých ročnících kolísat. A to je právě důvod, proč jsme rozšířili nabídku pro větší spektrum jezdců. I díky tomu můžeme případné výkyvy v celkovém počtu přihlášek lépe vyvážit,“ upřesnila. 
 
Parkurový světový pohár v Olomouci je naprosto stabilní součástí mezinárodního kalendáře a málokdo z příznivců jezdeckého sportu si již umí představit, že by tomu tak nebylo. Přitom to není zas tak dlouho, co takový mítink u nás chyběl. „Před vznikem této akce se dlouhých pět let na území České republiky nekonaly žádné významné mezinárodní skokové závody, naposledy CSIO3*-W 2008 v Praze. Equine Sport Center si klade za cíl rozvíjet jezdectví, šířit osvětu o tomto sportu a posouvat ho dál. Pořádání mezinárodních skokových závodů je technicky i finančně velice náročné. Když vidím, s jak pozitivním ohlasem se celá akce setkává, a to jak u jezdecké veřejnosti, tak u účastníků, utvrzujeme mě to v přesvědčení, že tahle cesta byla správná a motivuje mě to plánovat další a další ročníky. Díky tomu, že jsme našli silného partnera v J&T Bance, můžeme si dovolit pořádat mezinárodní závody, které patří do kvalifikace Světového poháru. V nadcházejícím šestém ročníku budou jezdci se svými čtyřnohými partnery navíc sbírat body v rámci olympijské kvalifikace na olympijské hry v japonském Tokiu 2020,“ hrdě konstatovala majitelka areálu a prezidentka závodů Barbora Hubáčková. 
 
Podrobnosti o přípravách mezinárodních závodů v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W Olomouc budou průběžně publikovány na adrese www.csiolomouc.cz.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE