reklama 11B

Češi opět úspěšní v Grand Prix CSI Olomouc 2018

ikonka

Pátý ročník Světového poháru v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*W Olomouc 2018 vyvrcholil v neděli 24. června čtyřmi soutěžemi. Podívejte se na poslední ze čtyř krátkých zpravodajských video reportáží…
25.06.2018 14:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
V první i poslední soutěži zvítězil litevský reprezentant Andrius Petrovas. V dopoledním finále Gold Tour na výšce 150 centimetrů nenašel přemožitele s Caracasem. V závěru dne pak triumfoval s klisnou Clarity ve finálovém klání Silver Tour, jejíž překážky dosahovaly výšky 135 centimetrů.
 
Juniorská Grand Prix se jela na parkuru do 140 centimetrů a na výborné druhé místo v ní dosáhla Anna Heldová s klisnou Carrou Miou, která nestačila pouze na Polku Aleksandru Kierznowskou s Diorem.
 
Hlavní pozornost se ovšem upírala na Grand Prix Olomouce zařazené do Světového poháru. Mezi čtyřmi dvojicemi, které základní kurz s překážkami do 160 centimetrů překonaly čistě a postoupily do rozeskakování, byli i dva čeští zástupci.
 
Ondřej Zvára s Quimerem M zopakoval bezchybný výkon v čase 46,08. Vítězka Grand Prix Olomouce z roku 2016 a loňská druhá umístěná Němka Jörne Sprehe v sedle koně Stakki´s Jumper zajela rozeskakování také bez chyb, a ještě v lepším čase 44,22. Italský jezdec Francesco Turturiello na koni Quinoa des Pres chyboval na posledním skoku. Marek Klus s Carisonem startovní pole rozeskakování uzavíral a cílem projel bez jediné chyby. Čas 45,57 sekundy pro něj znamenal konečné druhé místo za Jörne Sprehe.
 
Spoustu videí a rozhovorů z CSI Olomouc 2018 najdete na našem YouTube kanálu EquiTV!
 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE