reklama 11B

První CSI v Olomouci zažila jako divačka, nyní je ředitelkou areálu

ikonka

Mezinárodní závody J&T BANKA CSI3*-W Olomouc zapsané do seriálu Světového poháru budou již pošesté nejvýznamnější venkovní parkurovou akcí v České republice. Hostí je Equine Sport Centrum v Olomouci, které má od loňského roku novou ředitelku.
19.02.2019 18:50  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Vedoucí funkci v olomouckém Equine Sport Centru zastává od září roku 2018 Michaela Smrčková, jejíž cesta ke koním začala už v dětství a postupem času se dopracovala nejen k jezdecké licenci a později také k vlastnímu koni. Premiérový mítink J&T BANKA CSI3*-W Olomouc v roce 2014 navštívila jako doprovod jednoho z účastnících se jezdců. Pět let na to jí čeká mnohem náročnější práce v pozici ředitelky areálu.

„V minulosti jsem působila v oblasti PR a marketingu. Exkluzivně jsem mimo jiné zastupovala francouzská sedla Devoucoux, psala jsem také články pro časopis Jezdectví a realizovala se ve vlastním start upu – Animal Cake. Znám koňské prostředí a zároveň mám manažerské zkušenosti z běžného zaměstnání. Při práci pro Equine Sport Center Olomouc se tyto znalosti a zkušenosti dají krásně spojit. Takže když přišla nabídka z tohoto jezdeckého centra, neváhala jsem a přijala jsem jí“, líčí Michaela Smrčková, kudy vedly její kroky do Olomouce. „Velmi si vážím majitelky areálu Barbory Hubáčkové. Jen díky jejímu vztahu ke koním, entuziasmu a píli se můžeme v České republice chlubit takovým areálem, jakým ESC Olomouc je,“ vzápětí dodává. 

Do organizačního týmu se zapojila již při pátém ročníku závodů, jež proběhl v červnu loňského roku. „Mám bohaté zkušenosti s copywritingem, takže jsem pracovala na textech pro brožuru, která byla mezi návštěvníky distribuována ve VIP prostoru. Organizačně jsem se také starala o brigádníky,“ popisuje své první pracovní nasazení při J&T BANKA CSI3*-W Olomouc nová ředitelka.

Areál patří k nejmodernějším v Česku, disponuje halou, opracovištěm, kolbištěm se špičkovým povrchem, desítkami pevných boxů, stabilními tribunami, penzionem či restaurací. Každoročně hostí vedle skokového Světového poháru celou řadu dalších akcí, takže role ředitele areálu je pro jeho chod klíčová.

Náplň její práce zahrnuje široké portfolio činností. Tým Equine Sport Centra má k patnácti stálých členů, kteří se starají o stáje, údržbu i fungování penzionu. Zodpovědností Michaely Smrčkové je zabezpečit chod areálu, organizovat dílčí akce včetně celého sportovního kalendáře, plánovat rozpočet, komunikovat s partnery a propagovat areál i celý jezdecký sport. „Mám jasné cíle a od začátku na nich pracuji. Je to podpora jezdectví v ČR, šíření osvěty o tomto sportu a organizace národních i mezinárodních akcí. Nově budou v Olomouci také drezurní závody, v březnu se koná již druhé kolo soustředění s holandským trenérem Albertem Voornem. Pro účastníky Sportovních center mládeže jsem připravila přednášku o sedlech a mám již rozjednané další vzdělávací akce. V hlavě mám pak jeden ucelenější projekt k podpoře znalosti jezdecké terminologie v angličtině a němčině,“ představuje v krátkosti Michaela Smrčková své plány. 

Olomoucký organizátor se stále snaží něco vylepšit i v případě červnového vrcholu sezony. „Každý rok se snažíme posunout laťku o něco výše. Již od minulého roku máme novou věž pro rozhodčí, snažíme se o širší nabídku v shopping zóně i o atraktivní doprovodný program, přičemž myslíme i na nejmenší. Vstupné pro diváky je již tradičně zdarma. Vážím si toho, co dosavadní tým dokázal, samozřejmě, že mám v hlavě spoustu nápadů, ale je lepší vše dělat s rozvahou krok za krokem,“ neskrývá nadšení ředitelka centra a dodává, co všechno se již v jarních měsících připravuje. „Řešíme vše kolem výstavby, ubytování, organizace, personalistiky, dennodenně jednáme s dodavateli, partnery, sponzory, chystáme tiskové materiály, balíčky pro jezdce, trofeje, deky a mnoho dalšího.“

J&T BANKA CSI3*-W Olomouc přinese v roce 2019 jednu skutečně významnou novinku. Závody totiž budou o den delší, potrvají od 19. do 23. června a program tak bude rozšířen o další túru. Příležitost dostanou nově jezdci a koně na nižší úrovni. Pětidenní soutěžní maraton tak bude pro celý tým ještě náročnější než kdykoliv v minulosti. 

Kompletní informace o J&T BANKA CSI3*-W Olomouc najdete na webu www.csi-olomouc.cz.





Štítky: CSIOlomoucskoky
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE