reklama 11C

Palík po derby odejde do Německa, posílí stáj Petera Schiergena

ikonka

Další německé působení ohlásil žokej Jiří Palík, který se po letech vrací do stáje Petera Schiergena v Kolíně nad Rýnem. Podle Galopponline.de bude pro centrálu Asterblüte jezdit především v práci, v dostizích se bude dál pohybovat jako freelancer.
02.06.2021 18:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Žokej Jiří Palík se chystá opět více jezdit v Německu. Jak ve středu napsal server Galopponline.de, posílí od 1. července jako pracovní jezdec stáj trenéra Petera Schiergena, jehož jezdeckou jedničkou je Bauyržan Murzabajev.

Palík u Schiergena pracoval již na přelomu tisíciletí. Při svém dosud posledním německém působení v roce 2019 byl angažován majitelem Holgerem Renzem. Do Kolína nad Rýnem se přesune po Českém derby, v dostizích by měl jezdit jako freelancer. "Dostal jsem zajímavou nabídku a musím říct, že se těším. Stáj Asterblüte vnímám jako dobrou adresu a Peter Schiergen je výborný trenér," řekl Palík pro Jezdci.cz.

Schiergen, slavící minulou neděli vítězství v German 1000 Guineas s Novembou, si novou akvizici pochvaluje. "Je důležité mít ve stáji i zkušené žokeje a pracovní jezdce. Jiří toho už viděl hodně a rozhodně bude pro náš tým posilou. Těším se na něj," citoval Schiergena Galopponline.

48letý Palík letos zatím vyhrál šest dostihů včetně Velké jarní ceny s Royal Wordem. Dubnový Podcast EquiTV nejen o jeho začátcích si můžete pustit na tomto odkazu.

Foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE