reklama 11B

Nominace na výroční ceny FEI nabízí silné příběhy. Váš hlas dejte i vy

ikonka

Federace, která při požárech pomohla zachránit tři stovky koní, rekordman v počtu medailí z paradrezurních soutěží, veleúspěšný parkurový jezdec, držitelka zlata z olympiády i ME. Ti všichni jsou v nominaci na FEI Awards 2021. Hlasovat můžete i vy.
06.10.2021 15:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

 
Blíží se Generální zasedání FEI a sním také tradiční předávání výročních cen nejlepším sportovcům a nejvýraznějším osobnostem sezony 2021. Peder Fredricson, Julia Krajewski nebo Jessica von Bredow-Werndl? Jména budoucích držitelů cen můžete pomoci vybrat i vy.
 
Po dvou letech se budou vyhlašovat držitelé výročních cen Mezinárodní jezdecké federace FEI Awards opět „naživo“. Naposled se totiž kvůli pandemii Covidu 19 sešli delegáti zasedání v Moskvě na podzim 2019. Předávání titulů 2021 proběhne 17. listopadu v Antverpách při slavnostním galavečeru po skončení jednání Generálního zasedání FEI.
 
Vyhlášeny budou osobnosti v pěti kategoriích. Stejně jako v minulých letech to bude nejlepší sportovec, nejlepší ošetřovatel a vycházející hvězda. V letošním roce se v nominacích na nejlepšího sportovce objevili všichni individuální zlatí medailisté z Tokia Peder Fredricson, Julia Krajewski a Jessica von Bredow-Werndl, stejně jako legenda paradrezurních soutěží a mnohonásobný paralympijský medailista Sir Lee Pearson.  V kategorii vycházející hvězda pro sportovce do 21 let je jedním z nominovaných dcera držitelky titulu FEI Jezdkyně desetiletí, německé reprezentantky Ingrid Klimke, Greta Busacker. 
 
Dále FEI pravidelně oceňuje jezdce nebo osobnost, která se s úspěchem pohybuje v jezdeckém sportu „navzdory všem očekáváním“. Cena FEI Against All Odds putuje často do rukou jezdců s nějakým hendikepem. Tentokrát je však nominace v této kategorii jiná v tom, že se v ní poprvé objevila instituce. Je jí Japonská jezdecká federace, a to za podporu organizace olympijských her, které proběhly navzdory mimořádné situace související s pandemií koronaviru. 
 
Poslední udílenou cenou je FEI Solidarity Awards, která je udělována lidem či organizacím, jež významně přispívají rozvoji jezdectví v různých koutech světa. Také v této kategorii je národní federace. Je to Řecká jezdecká federace, která se v srpnu letošního roku, když Řecko zužovaly katastrofální požáry, podílela na záchraně třech stovek koní ze zasažených oblastí. 
 
Každou z osobností nebo institucí provází poutavý příběh. Všechny můžete najít v tomto odkazu. Kdo si letos odnese některou z výročních cen FEI, můžete ovlivnit i vy! Hlasování probíhá do 17. října.
 

Stačí kliknout SEM. Výsledek bude kombinací hlasů veřejnosti a zástupců FEI.

 

Nominace FEI Awards 2021

 
Nejlepší sportovec
Peder Fredricson (SWE), skoky
Julia Krajewski (GER), všestrannost
Jessica von Bredow-Werndl (GER), drezura
Sir Lee Pearson (GBR), paradrezura
 
Vycházející hvězda
Sam Dos Santos (NED), voltiž – 15 let
Greta Busacker (GER), všestrannost – 19 let
Jimena Carrillo Watanabe (MEX), skoky – 14 let
Marten Luiten (NED), drezura – 20 let
 
Nejlepší ošetřovatel koní
Stephanie Simpson (USA), tým jezdce všestrannosti Boyda Martina (USA)
Jorge Luiz Gonzales (ARG), tým parkurového jezdce Matiase Albarracina (ARG)
Kathleen Van Winden (NED), tým paradrezurní jezdkyně Sanne Voets (NED)
Marie Johansson (SWE), tým drezurního jezdce Patricka Kittela (SWE)
 
Navzdory všemu
Beatrice de Lavalette (USA), paradrezura
Laura Collett (GBR), všestrannost
Japonská jezdecká federace
Dr Ruben Fausto Arismendi Garat (URU), veterinář pro vytrvalost
 
Cena solidarity
Řecká jezdecká federace (GRE)
Sue Ockendon (CAN), zakladatelka Bromont Rising Program
Compton Cowboys (USA), komunitní program Compton, Los Angeles
Equulus Charity ‘Pursuit of Dreams’ (CHN)
 
Foto: Liz Gregg / FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE