reklama 11A

V Uruguayi předána letošní ocenění FEI Awards

ikonka

Německá drezurní jezdkyně Isabell Werth byla v úterý 21. listopadu vyhlášena jezdkyní roku při předávání výročních cen FEI Awards v uruguayském Montevideu. Předány byly i další ceny, které známe z tradičních ceremoniálů FEI.
22.11.2017 08:44  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Na snímku zleva prezident FEI Ingmar de Vos, oceněný Harry Allen a viceprezident firmy Longines Juan-Carlos Capelli. Foto: Richard Juilliart
 
Isabell Werth se stala čerstvou držitelkou nejvyššího ocenění FEI pro aktivní sportovce, stala je jezdkyní roku 2017. Vyhlašování proběhlo v závěru generálního zasedání FEI v Uruguayi během slavnostního galavečera. Isabell Werth se kvůli velkému vytížení v běžící sezoně Světového poháru nemohla dostavit a převzít cenu. Zastoupil jí generální sekretář Německé jezdecké federace Sönke Lauterbach, který přetlumočil její nadšení.
 
Další z cen, které se pravidelně předávají, je trofej pro vycházející hvězdu. Tu si letos odvezl Harry Allen, mladší bratr irského parkurového jezdce Bertrama Allena, jenž také od mladého věku konkuruje největším hvězdám skokového sportu na závodech s pěti hvězdami. Harry Allen se letos stal dvojnásobným zlatým medailistou na ME pony v Kaposvaru a pokračuje tak ve stopách svého bratra.
 
Ocenění pro ošetřovatele roku bylo předáno osmačtyřicetiletému Alanovi Daviesovi (GBR), který provází Charlotte Dujardin a Carla Hestera a jejich koně úspěšnou kariérou. 
 
FEI Solidarity Award pro jednotlivce nebo společnost, která se podílí na rozvoji jezdectví, byla udělena za projekt probíhající v Indii s názvem Retraining of Racehorses (ROR).
 
„Navzdory překážkám“ je název poslední ceny, jež je udělována sportovci, který překonal či překonává nějakou těžkou životní situaci, přitom se snaží stále aktivně zapojovat v jezdeckém sportu. Letos putovala do rukou australské Emmy Booth, která utrpěla těžké zranění při autonehodě v roce 2013, a přestože ochrnula, její zapálení pro jezdectví neutichlo. Připravuje kampaň spojenou s WEG 2018 a s paralympijskými hrami 2020 v Tokiu.
 
Zdroj: FEI



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE