reklama 11D

NOEPS: V jezdecké hale je riziko nákazy Covidem-19 podobné jako venku

ikonka

Publikovaný znalecký posudek zadaný Dolnorakouským jezdeckým svazem (NOEPS) vzbudil velký ohlas, přestože potvrzuje jen to, o čem je většina jezdců přesvědčena již dávno. Riziko nákazy Covidem-19 je v jezdeckých halách extrémně nízké.
10.02.2021 22:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Konstantní proudění vzduchu v jezdeckých halách významně snižuje riziko nákazy Covidem-19. Výzkum realizovaný z iniciativy prezidenta Dolnorakouského jezdeckého svazu Gerolda Dautzenberga dokládá, že v malé jezdecké hale o rozměrech 20 x 40 metrů při výšce stropu 5,5 metru a přítomnosti čtyř jezdců je šance na infekci 1 : 4000, a to v případě, že je šiřitelem viru jeden z jezdců. Při nošení jednoduché obličejové masky se šance přenosu nákazy snižuje dokonce na 1 : 10000. 
 
To potvrzuje, že provozování jezdeckých aktivit v krytých jízdárnách lze spíše považovat za venkovní aktivitu než sportování v uzavřených prostorech. Přesto jsou i v Rakousku jezdecké školy stále zavřené a v hale mohou jezdit pouze vrcholoví sportovci. 
 
Předkladatelé studie doufají, že odpovědné státní orgány na federální úrovni vezmou tuto studii v potaz a vyřadí jezdecké haly ze skupiny uzavřených vnitřních sportovišť. 
 
Zdroj: noeps.at
Foto Josef Malinovský
 

Měly by být jezdecké haly považovány za venkovní sportoviště?

celkem hlasů: 73

Hlasování skončilo.

ANO 69 / 94.52%
NE 4 / 5.48%
NEVÍM 0 / 0%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE