reklama 11D

PES: Halové jezdecké závody bez diváků při trojce, s diváky při dvojce

ikonka

Ministr zdravotnictví Jan Blatný představil v pátek 13. listopadu nový protiepidemický systém označovaný zkratkou PES. Zahrnuje pět stupňů rizika v bodové škále 0 až 100, přičemž aktuálně jsme na úrovni 70 bodů. Od kdy by mohly začít halové závody?
13.11.2020 17:39  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Profesionální sportovní soutěže bez diváků a ve specifickém režimu mohou probíhat při všech stupních protiepidemického systému (PES), který představil v pátek 13. listopadu ministru zdravotnictví Jan Blatný. 
 
Amatérské sportovní soutěže jsou však zakázány, a to i při čtvrtém stupni, ke kterému se aktuálně blížíme. Teoreticky by se mohlo Česko na tento nižší stupeň přepnout od pondělí 23. listopadu. Stupně se totiž budou snižovat ve chvíli, kdy nižší riziku bude trvat zhruba týden.
 
Amatérské soutěže se budou moci vrátit při třetím stupni (41 až 60 bodů), avšak bez diváků, což by platilo stejně jako pro profesionální soutěže. Až ve chvíli, kdy bude platit druhý stupeň (21 až 40 bodů) se budou moci konat soutěže s přítomností diváků. Venku to bude 500 osob, uvnitř až 250 osob, ovšem při rozdělení do dvou sektorů. V každém sektoru totiž bude moci být maximálně 125 lidí. Pro většinu halových jezdeckých závodů by však tento limit měl být plně dostačující, jelikož více jak 250 diváků bývá obvykle přítomno pouze u některých vozatajských halových závodů, tuzemské parkurové akce by si měly hravě s tímto počtem vystačit.
 
Co je však jasné, i při velmi příznivé situaci – tj. při stupni s číslovkou 1 – bude moci na venkovní akci maximálně 1000 diváků a 500 diváků pro vnitřní sportovní akce, přičemž limit pro každý z maximálních dvou sektorů bude 250 osob. 
 
Co bude zajímat především provozovatele jezdeckých škol, to jsou pravidla pro rekreační sporty. Při stupních čtyři a pět mají být pro amatérské sportovce vnitřní sportoviště uzavřena a sportovat lze pouze venku. Při pětce takto mohou sportovat jen dvě osoby, při čtyřce pak šest osob. Až teprve při trojce nastává určité rozvolnění, kdy vnitřní sportoviště mohou být v provozu pouze pro individuální sporty (tedy i jezdectví), a to do 10 osob. Venku pak mohou sportovat vždy pouze dva hrací týmy (skupiny). Při dvojce a jedničce již pro individuální rekreační sporty nejsou velká omezení, pouze organizační a režimová opatření.
 
Zdroj: PES / MZ ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE