reklama 11A

Night Moon vítězí dál, Sottoventův polobratr debutoval ve velkém stylu

ikonka

Tři překážkové dostihy, tři česká vítězství. Čtvrteční mítink v Pise nabídl obrázek, který byl v Itálii letos k vidění několikrát. Tentokrát se o výbornou bilanci postarali trenéři Josef Váňa ml. a Pavel Tůma se sestavou mladých překážkářů.
10.12.2020 18:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Jen čtyřiadvacet hodin po angažmá ve francouzském Cagnes-sur-met se žokej Josef Bartoš přesunul do Pisy a vyhrál v dresu Scuderie Aichner SRL dva ze tří překážkových dostihů dne. Čtvrteční hattrick překazil úřadujícímu italskému šampionovi další český zástupce Night Moon v sedle s Ondřejem Velkem, který ovládl úvodní Premio Balorain a v šesti dosavadních překážkových startech tak zatím prohrál jen jednou.
 
Čtyřletý syn výborné Nostalgie z vlastního chovu majitele Jiřího Charváta absolvoval pohodový debut ve steeplechase. Velkou část 3500 metrů dlouhého dostihu odvodil Bartoš na Kapjahrovi, zatímco Velek s loňským vítězem Gran Criterium d’Autunno v poklidu vyčkával na zadní pozici.
 
Předposlední překážku už dvojice českých favoritů skákala hlava - hlava a Night Moon posléze pod Velkovýma rukama odešel o 7 délek. Kapjahr s přehledem uhájil druhé místo před domácím Menschem.
 

Čtěte také: Hvězda, která ráda jezdí české koně. Marie Vélon dobývá Francii

 
O zbylou dvojici českých vítězství se postarali na proutěných překážkách svěřenci Josefa Váni mladšího, a to s podobnou lehkostí jako Night Moon. Čtyřletý valach Gap Pierji měl při svém třetím startu v českém tréninku velkou převahu a Premio Bourak na 3500 metrů opanoval téměř zadrženě o 6 délek.
 
Potenciální hvězda byla k vidění i v stejně dlouhých proutkách nezvítězivších Premio Thilborgh. Scuderia Aichner SRL zde poprvé ukázala tříletého německého odchovance South Africu, kterého získala v polovině září po čtvrtém místě v prodejce v Saint-Cloud za 18 111 eur.
 
Polobratr letos tragicky zahynuvšího Sottoventa, ale i gr.3 vítěze Saphira a výborné Sarandie strávil první rok a půl své dostihové kariéry v tréninku Waldemara Hicksta a po čtvrtém místě v listed Junioren-Preis poutal před klasickou sezonou nemalé naděje. Po posledním místě v grupě 3 Cologne Classic však nepřesvědčil ani v dalším startu a vzhledem ke svému původu zaujal Váňu s Aichnerem.
 
Syn aktuálně mimořádně žádaného NH plemeníka Maxiose při svém překážkovém debutu nezklamal. Bartoš ho zpočátku vedl obezřetně na předposledním místě a pomalu si zlepšoval pozici. V cílové rovině sice musel měnit stopu, ale vedoucí soupeře hravě dorovnal bez toho, aby se Bartoš musel v sedle byť jen pohnout.
 
Když do černého hnědáka za poslední překážkou dvakrát “strčil” rukama, bylo rozhodnuto. South Africa zvítězil o 5 3/4 délky, druhou příčku získal účastník dvou derby a na překážkách rovněž debutující Swinging Thomas.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE