reklama 11A

Milsueldos vyhrála v Trevisu, Bartoš s Váňou sbírali dotace na Riviéře

ikonka

Scuderia Aichner SRL měla v pondělí úspěšný den ve francouzském Cagnes-sur-mer, všichni překážkáři trenéra Josefa Váni mladšího se umístili. Svěřenkyně Pavla Tůmy Milsueldos potvrdila své kvality v Trevisu, kde získala již druhé překážkové vítězství.
07.12.2020 16:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Jedno vítězství v Trevisu a tři umístění ve francouzském Cagnes-sur-mer vytěžily české překážkové stáje v rámci pondělních zahraničních výjezdů.
 
Za italský triumf je zodpovědný trenér Pavel Tůma, který vyslal tříletou hnědku Milsueldos z rodinné stáje PT Team & Bodláková ke čtvrtému startu kariéry do proutěných překážek pro tříleté koně Premio Piazza Vittoria (3000 m, 9900 eur).
 
Ondřej Velek vedl suverénní vítězku ze zářijové Lysé nad Labem dlouho schovanou na pozici v malém poli, za poslední překážkou se lehce dostal před vedoucí klisnu Best Address a zvítězil o 2 délky. Milsueldos tak ovládla dva ze svých tří překážkových startů, poražena odešla pouze při debutu ve Wroclawi a na rovině v Bratislavě.
 

Čtěte také: Valentino Dancer opět bojoval o vítězství, Felix bez šance v Budapešti

 
Úspěšný den měli také žokej Josef Bartoš a trenér Josef Váňa mladší na francouzské Riviéře. Výprava stáje Scuderia Aichner SRL se v pondělí umístila ve všech třech startech včetně dvojice nejlukrativnějších dostihů odpoledne.
 
Po půl roce se úspěšně vrátil do Francie osmiletý bělouš Capivari, který finišoval třetí v Prix Louis Bernus (4000 m, 32 000 eur). Vítěz pražského Zlatého poháru EŽ Praha a třetí z Grande Steeple Chase di Milano absolvoval dostih na zadní pozici a solidním závěrem se posunul za suverénní vítězku Meredith a druhého Le Manse.
 
Čtyřletý Lord Dragon začal v posledním kilometru steeplechase Prix du Col D’Aspin nabírat ztrátu na čelní koně, ale ve finiši znovu zabojoval a dokázal se posunout na čtvrté místo, 17 3/4 délky za prvním Volkov Jelois.
 
A dotovavané umístění získal i tmavý hnědák Sternkranz, který se v závěrečném oblouku začal probíjet dopředu ze zadních pozic, za poslední překážkou akceleroval a cílem proběhl čtvrtý, necelých 11 délek za vítězem Cafertitim.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE